XS
SM
MD
LG

Zvezda preko Rodosa do plej-ofa Balkan Super Lige

Ragbisti Crvene zvezde plasirali su se u plej-of Balka Super Lige u ragbiju 13, pošto su u meču 2. kola Grupe E savladali Rodos sa 78:16 (54:6). Meč na Adi Ciganliji rešen je već u prvih 40 minuta igre kada je srpski šampion postigao čak deset eseja protiv prvaka Grčke.

Kvalitet crveno-belih je došao do izražaja bukvalno na svim pozicijama a po tri eseja dali su Aleksandar Đorđević i Škot Sem Heron. U strelce su se upisala i preostala dvojica stranaca – Amerikanac Lamonte Gadis i Australijanac Džek O'Brajen.

Ovom ubedljivom pobedom od kluba se oprostio i trener Treva Smita od Zvezde. Zbog zdravstvenih razloga, australijski stručnjak posle nepunih pola godine odlazi iz Srbije, ostavljajući klub u izvanrednoj poziciji da osvoji sva tri trofeja, nacionalno prvenstvo, Kup Srbije i Balkan Super Ligu.

Priliku da osigura plasman u plej-of za vikend će imati i aktuelni prvak regionalnog takmičenja, Partizan. U subotu 19. maja (16.00) na stadionu FK Heroj Polet u Jajincima crno-beli će ugostiti još jednog grškog predstavnika, Aris iz Atine.

Za vikend se takođe igraju i mečevi četvrtfinala Kupa Srbije. Obe utakmice igraju se u Beogradu u nedelju 20. maja i sastaju se Crveno Kengur i Dorćol, odnosno Radnički Novi Beograd i Radnički Niš.