XS
SM
MD
LG

Mačva bez bodova sa Javorom

U pretposlednjem kolu Super lige Srbije, Mačva na svom terenu u susretu sa ekipom Javor-Matisa, nije uspela u nameri da se od šabačke publike oprosti pobedom. Velika želja gostiju da se domognu važna tri boda u borbi za opstanak u superligaškom takmičenju, bila je presudna u odnosu na oslabljenu ekipu Mačve, koja je u ovaj meč, kao što je i najavio šef struke Dragan Aničić, ušla sa igračima koji su imali manju minutažu tokom prvenstva, objašnjavajući da je zgusnut raspored velikog broja prvenstvenih i Kup utakmica u kratkom vremenskom periodu, realno malo stariju ekipu crveno-crnih koja se ne može pohvaliti velikim fondom igrača, iscrpela, što je i odlučilo večerašnji sastav domaćih.

Šesta play-out utakmica završena je rezultatom 1:2 (0:1), a u listu strelaca upisali su se Mrkaić u 17. i 53.minutu, dok je pogodak Gemovića u 70 minutu, smanjio vođstvo gostiju na 1:2. Mačva je i večears imala nekoliko stopostotnih prilika preko Matića, Gemovića...ali crveno-crni nisu uspeli da dođu do bodova.

Na konferenciji za novinare, trener FK „Javor-Matis“ Milovan Milović je istakao da su ovo važni bodovi za klub, jer daju nadu da će uspeti da izbore opstanak u elitnom rangu. „Ja sam rekao i u najavi utakmice da je Mačva izuzetan protivnik i da imaju dobru ekipu i trenera što su i pokazali kroz ovo prvenstvo. Nama je najvažnije da smo osvojili tri boda i da imamo matematički šanse da opstanemo u Super ligi. Ne bih ništa više komentarisao, okrećemo se utakmici protiv Rada, a igračima Mačve i treneru Aničiću želim sve najbolje u sledećoj godini“, rekao je Milović.

Šef struke šabačke Mačve, Dragan Aničić kaže da je ekipi falilo više želje i žara, jer su momci već istrošeni brojnim utakmicama za kratak vremenski period. „Posle dužeg vremena izgubili smo utakmicu na našem terenu, a da protivnik nisu bili Zvezda ili Partizan. Danas smo pružili šansu igračima koji su imali manju minutažu, bez neke velike tenzije i naboja. Javor je pobedio, čestitam im na tome. Mi smo mogli malo više želje i žara da uložimo u ovu utakmicu, ali istrošili smo se mnogo u ovom prvenstvu i Kup utakmicama, tako da jedan slab dan i mogu da oprostim igračima“, naveo je Aničić.

Mačva: Filipović (g), Pejović (k), Tošić, Jovanović, Ristivojević, Božić (Belić od 61.min.), Marković (Miketić od 76.min), Obrovac, Matić (Gigić od 78.min), Milinković i Gemović. Žuti kartoni: Pejović 41. i Ristivojević 48.min.

Javor-Matis: Đogatović (g-k), Ristovski, Karišik, Marčić Milan, Crnomarković, Sević (Marčić Miroslav od 76.min), Mrkaić, Amanović, Herve Boston Amani (Dolmagić od 60.min), Panić i Cvetković (Milanović od 90.min). Žuti kartoni: Cvetković 22. i Herve Boston Amani 51.min.

U poslednjem kolu Super lige Srbije, šabačka Mačva gostuje ekipi Zemuna Utakmica se igra u četvrtak, 17.maja od 17 časova.

pr Ana Acan


Rad 3 : 2 Zemun
Mladost 1 : 3 Bačka
Borac 2 : 0 Radnik
Mačva 1 : 2 Javor
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Mladost 36 11 11 14 27
2 Zemun 36 11 9 16 25
3 Mačva 36 11 7 18 25
4 Radnik 36 12 7 17 25
5 Rad 36 10 5 21 25
6 Javor 36 10 5 21 23
7 Bačka 36 10 7 19 22
8 Borac 36 7 5 24 15