XS
SM
MD
LG

Igokea pala u Zagrebu

Košarkaši Igokee upisali su 13. poraz u ABA ligi. Aleksandrovčani su u neizvjesnoj završnici izgubili u Zagrebu od Cibone, rezultatom 87-86.

Cibona je dobro otvorila susret. Sjajno su domaći sutirali za tri poena (4/5 u prvom periodu) te su nakon deset minuta igre imali pet poena prednosti. Drugi period bio je pun oscilacija. I jedni i drugi su imali svoj momenata ali na poluvrijeme Cibona odlazi sa vodstvom 44-39.

U trećem periodu Cibona dodaje gas. Na krilima Karla Uljarevića, Cibona dolazi do velikih 18 poena prednosti. Nije se Igokea predala i do kraja trećeg perioda prilazi na -10. Igokea je pokušala da dođe do preokreta ali je u početku Novačić Igokeine nalete odbijao trojkama. Međutim, u jednom trenutku je stalo i njega i Cibonu pa Igokea serijom 12-0 dolazi do prednosti. Imala je Igokea šest poena prednosti na minut do kraja ali je Dominik Artis upropastio tri akcije Igokee i Cibona dolazi do poravnanja. Na 13 sekundi do kraja, Cibona je imala napad. Bajić je odlučio da pravi faul a Ratkovica je promašio jedno bacanje. Imala je Igokea napad za pobjedu i dogovor je bio da Artis rešava. Međutim, dobra odbrana Cibone je to spriječila i pokušaj za pobjedu iz teške situacije imao je Rajnhart. Nije uspio da pogodi i Cibona je slavila.

Cibonu je do pobjede predvodio Žorić sa 19 poena, dok je Rajnhart imao 17 poena i bio najbolji u Igokei. Treba napomenuti da je Igokea igrala bez Đorđa Miloševića i kapitena Vuka Radivojevića:

Foto: ABA liga