XS
SM
MD
LG

Feldin vodio Zvezdu do pobede

Košarkaši „Crvene zvezde“ savladali su u hali „Aleksandar Nikolić“ ekipu „Efesa“ sa 100:81 u 11. kolu Evrolige.

 

Foto: euroleague.net

 

„Crveno bijeli“ su seriju od pet poraza u Evroligi prekinuli trijumfom u Madridu protiv „Reala“, a start duela sa Efesom bilo je klasično ispitivanje snaga. Domaćin je sredinom četvrtine trojkama stigao do +8, a u narednom periodu razlika je rasla do +12 (41:29). Uspio je „Efes“ da priđe na -5, nakon čega je zbog problema sa semaforom uslijedila pauza od nekih pet minuta. Na kraju prvog poluvremena  rezultat je glasio 50:44.

U nastavku su domaći ušli bolje i uz nekoliko grešaka gostiju vratili su dvocifrenu prednost, a onda poenima Lazića i Feldina otišli na +15. Turska ekipa je serijom 7:0 smanjila tu razliku, no Bjelica i Davidovac povećavaju na 74:60. Dangubić, Antić i Dobrić su novim trojkama povećali na +23, no gosti su smanjili na -19. Ipak heroj utakmice Džejms Feldin pravi seriju 5:0 i potvrđuje pobjednika.

Najefikasniji na meču bio je Feldin sa 29 poena, slijede Ročesti sa 11, te Dobrić i Dangubić sa po 10, na drugoj strani Danston 16, Dragić 14, a Štimac i Adams po 12. „Crvena zvezda“ sada ima skor od četiri pobjede i sedam poraza, dok „Efes“ ima tri trijumfa i osam poraza.