XS
SM
MD
LG

Verona postrojila "musketare"

Verona je očekivano pobedila Ribnicu u prvoj utakmici 1/16 finala CEV Kupa, ali su Kraljevčani pokazali kako se i koliko voli odbojka. Preko 2500 gledalaca bilo je u novom hramu sporta na desnoj obali Ibra, dovoljno za pravi spektakl o kome će, posebno najmlađi, dugo pričati. Pre početka meča ovacije za Nikolu Grbića i poklon koji mu je u ime OK Ribnica uručio legendarni Dušan Bošković.

 

Rodonačelnik kraljevačke odbojke Dušan Bošković i trener Verone i selektor Srbije Nikola Grbić

 

Na terenu nije bilo dileme, od starta su puleni našeg selektora zaigrali jako, ozbiljno i nisu dozvolili našem timu ni promil šanse da barem ima jedno vođstvo. Tonček Štern je bio nepogrešiv u napadu, dok su ga lepo pratili Kanađanin Mar i srednji bloker Mengozi. Kod Ribnice Paunović i Skakić su bili zaduženi za poene, ali videlo se da je "dečiji vrtić" sa Ibra impresioniran gostima i atmosferom. U prvom setu Kraljevčani su stigli do 17 poena, dva manje su osvojili u drugom setu i zanimljivo da u oba dela igre nisu imali ni jedan poen iz bloka. To se desilo u trećem setu, Stefanović je izblokirao Šterna i zaslužio ovacije prepunog gledališta. Zanimljivo da je Nikola Grbić prve izmene izvršio u finišu drugog seta,a serija Ribnice na servise Bićanina u trećem setu naterala je našeg stručnjaka na prvi tajm aut, što nije moglo da promakne kraljevačkoj publici. Ipak, Verona je klasa ne samo za Ribnicu, već za sve timove u našoj eliti i sigurno kandidat broj jedan za trofej u CEV Kupu. Do kraja meča još nekoliko atmoskih napada Šterna, ali su se "musketari" držali do 19-25.

- Nama je čast da smo bili učesnici ovakve utakmice, istinskog spektakla i da smo dočekali da igramo pred prepunim gledalištem. Nismo mogli da se nosimo ravnopravno sa Italijanima, ali nismo se ni obrukali. Nama ostaje da radimo i da učimo i da u subotu pobedimo Spartak iz Ljiga, jer je to za nas utakmica sezone - naglasio je kapiten Ribnice Gavra Medurić.

Strateg Ribnice je staloženo govorio posle utakmice sa Veronom.

 

Nova stranica bogate klupske istorije - OK Ribnica pred početak meča sa Veronom

 

- Jako lep ambijent. Kraljevčani su se pokazali u pravom svetlu i zato sam srećan i ponosan. Takođe, Verona je odigrala ozbiljno, sa najjačom postavom, što znači da nas nisu potcenili, da su pravi profesionalci i to je lekcija koju moji mladi igrači mogu na nauče. Mi ćemo i u Veroni biti u prilici da učimo, a nama ostaje da se spremamo za domaći šampionat i duel sa Ljižanima. To je naša Verona i naš CEV Kup - jasno je poručio posle utakmice Boško Mačužić trener Ribnice.

Novinari su najduže posle utakmice ostali da se druže sa Nikolom Grbićem.

- U utakmicama kao što je ova, ako ne uđeš ozbiljno može da ti se desi da ne pobediš ili da pobediš, ali da imaš loš osećaj kao da se to nije dogodilo. U karijeri nisam imao takvih situacija, ali znam da se dešavaju i zato sam tražio od momaka da igraju ozbiljno. Veoma sam srećan što su to odradili profesionalno, što su svi pokazali pravi kvalitet i to je prva impresija sa ovog meča. Naravno, Kraljevo je mnogo dalo jugoslovenskoj i srpskoj odbojci, nisam ni sumnjao u lep ambijent, ali iskreno nisam verovao da će biti puna dvorana. Bravo za Kraljevčane i naravno, voleo bih da reprezentacija na leto igra ovde Svetsku ligu. Tada će biti još punije i još bučnije i to je ono što našoj reprezentaciji treba - naglasio je Nikola Grbić koji je ovacijama dočekan i ispraćen iz kraljevačkog sportskog hrama.

 

Kalcedonija Verona sa trenerom Nikolom Grbićem

 

Revanš meč 1/16 finala CEV Kupa Kalcedonija Verona-Ribnica igra se 20.decembra u dvorani Pala Olimpija (20:30č). Sudiće ga par Brajan Mekdugal (Škotska) i Matijas Evald (Nemačka).

RIBNICA - KALCEDONIJA VERONA 0-3 (17-25, 15-25,19-25)

Nova sportska dvorana Gledalaca: 2500 Sudije: Juraček (Slovačka), Marev (Bugarska)

RIBNICA: Stefanović 5 (1 bl), Trivunić, Medurić 1, Milovanović 2, Paunović 10 (8 sg), Skakić 12 (1 as, 5gr), Močić (libero), Bićanin 2, Vukmirović 2, Marković, Nenadić, Zečević, Petrašinović 1, Savić (libero 2) Trener: B. Mačužić

KALCEDONIJA VERONA: Mengozi 9 (1 bl), Štern 14 (1 as, 1 bl, 5 sg), Mareta 2, Mar 9 (2 as), Grozdanov 6 (1 bl, 3 sg), Spirito, Pezarezi (libero), Pajenk, Paluči, Birareli, Manavinedžad 2, Džeške, Frigo (libero 2) Trener: N. Grbić

 


18 .kolo Superliga
Jedinstvo (SP) 3 : 0 Novi Pazar
Spartak (Lj) 3 : 0 Ribnica
Vojvodina NS Seme 3 : 1 Mladi radnik
Niš 0 : 3 Spartak (Su)
Radnički 2 : 3 Crvena zvezda
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Vojvodina NS Seme 18 16 2 48
2 Novi Pazar 18 12 6 34
3 Spartak (Su) 18 11 7 30
4 Crvena zvezda 18 10 8 31
5 Mladi radnik 18 9 9 29
6 Jedinstvo (SP) 18 9 9 29
7 Radnički 18 7 11 22
8 Spartak (Lj) 18 7 11 20
9 Niš 18 6 12 19
10 Ribnica 18 3 15 8