XS
SM
MD
LG

Građevinarke danas na premijeri sa Napredkom

Fudablerke Rada, novajlije u ligi, prvu superligašku sezonu otvaraju pred svojim navijačima,a protivnik je ekipa kruševačkog Napretka, koju devojke sa Banjice respektuju, ali se nadaju da će pružiti snažan tpor renomiranom protivniku. Utakmica je na programu u subotu, 02. septembra sa početkom u 15 časova. Inače, prvenstvo u Superligi za žene je trebalo da počne minulog vikenda utakmicama prvog kola kada je na Banjici trebala da gostuje ekipa Požarevca, međutim FSS je preinačio odluku pa prvenstvena trka startuje utakmicama 2. kola.

Superliga je veoma ozbiljno takmičenje sa dosta dobrih klubova znaju to u taboru „nebesko – plavih“ gracija tako da su im i ambicije u ovom rangu skromne, ali skromne su bile i kada je osnivan klub, pa su stigle do fudbalske elite. Klub je osnovan iz ljubavi prema sportu, a u situaciji kada stavite sport ispred interesa, sve je moguće.

U novom društvu građevinarke se isključivo oslanjaju na stare i proverene snage koje su i pronele slavu kluba sa Banjice a to su: Jelena Polić, Suzana Tanasković, Ivana Ćorluka,Mirjana Babić, Danijela Mirčetić,Dragana Pantović, Sofija Miković, Jelena Jovanov, Neda Civrić, Ema Simić, Aleksandra Arsić i Jovana Miletić. Stručni štab na čelu sa Nebojšom Petrovićem i njegovim pomoćnikom Srbislavom Erdeljanom priključio je prvom timu i najperspektivnije fudbalerke iz omladinske škole. Klub su napustile Milica Smiljković, Una Miljković i Nevena Mičić.

Jedna od glavnih aduta u timu trenera Nebojše Petrovića, Suzana Tanasković obećava hrabru i borbenu igru na premijeri u novom društvu protiv kruševačkog Napretka.

-Ne zavaravamo se time što nam u goste dolazi ekipa koja je minule sezone zauzela pretposlednje mesto na tabeli, jer se radi o kvalitetnom rivalu sa dugom tradicijom. Očekuje nas veoma teška utakmica gde ćemo pokušati da se nadigravamo sa Kruševljankama i da hrabrom i borbenom igrom stignemo do povoljnog rezultata – jasna je Tanaskovićeva

O ambicijama u superligaškom društvu vihorno krilo „nebesko – plavih“ devojaka kaže:

-Naš prevashodni cilj je opstanak u ligi. Prvenstvo nije ni počelo a neki od rivala su nas već otpisali i već nas vide u nižem rangu. Ako nas smatraju autsajderima, to nam je samo dodatni motiv.Mi smo kao prava porodica, mnogo smo srećne što smo to i do sada pokazale. Ne razmišljamo o rivalima već prepuštamo da oni razmišljaju o nama.- zaključila je Suzana Tanasković.

 


14 .kolo Superliga Srbije
Požarevac 0 : 5 Vojvodina
Sloga Radnički 0 : 2 Crvena zvezda
Napredak 0 : 5 Spartak
Rad 0 : 3 Mašinac
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Spartak 14 13 0 1 39
2 Crvena zvezda 14 11 1 2 34
3 Mašinac 14 9 2 3 29
4 Vojvodina 14 8 1 5 25
5 Požarevac 14 6 1 7 19
6 Napredak 14 3 0 11 9
7 Sloga Radnički 14 2 2 10 8
8 Rad 14 0 1 13 1