XS
SM
MD
LG

Niški odbojkaši počeli pripreme, među pojačanjima sin Bobe Kovača!
Prošlogodišnji prvi trener Dragan Svetozarević, kao i nekolicina prvotimaca, ostali su u Odbojkaškom klubu Niš i sa malim zakašnjenjem otpočeli pripreme za nove izazove u najjačem domaćem prvenstvu. Četvorica odbojkaša nisu produžila saradnju sa klubom, a isto toliko ih je i došlo, mada je reč o veoma mladim odbojkašima.
Sredinom oktobra kreće odbojkaška Super liga, a do tada Nišlije planiraju veliki broj prijateljskih mečeva; foto: Vanja Keser

    I pored toga, svi važe za velike talente i nade su, ne samo kluba, već i reprezentacije. Tako je 18-godišnji primač David Kovač nastupao za juniorsku selekciju, a talenat je svakako imao od koga da nasledi, s obzirom na to da je njegov otac proslavljeni odbojkaš Slobodan Kovač, deo reprezentacije Srbije, koja je osvojila zlato na Olimpijskim igrama 2000. godine.

    Godinu dana mlađi Aleksa Batak u klubu će igrati na poziciji dizača, a nastupao je za kadetski nacionalni tim. Obojica su prošlu sezonu proveli u Partizanu, ekipi koja je ispala iz Super lige, a kažu da su veoma srećni što će igrati u Nišu u sledećoj sezoni, te da su zahvalni treneru na pozivu.

    Očekujem da će ova sezona da bude zanimljiva. Prvo dobra za nas, pošto smo u ekipi mi mladi, a u kombinaciji sa starijima, možemo dobro da funkcionišemo - optimističan je Kovač.

    U Niš su još stigli 18-godišnji primač Dimitrije Đorđević, i 17-godišnji Miodrag Milosavljević iz Kruševca. Priključena su i dva odbojkaša iz mlađeg pogona Niša: 19-godišnji Tomislav Tokić, kao i primač Milan Gigić, a cilj je da se vidi koliko može na njih da se računa u budućnosti.

    Za Nišlije neće nastupati četvorica prošlogodišnjih prvotimaca. Ugovori su istekli Davoru Brčiću i Aleksandur Pejčiću, koji je potpisao za kragujevački Radnički, ekipu koja u ovoj sezoni ima velike ambicije. Danilo Pavlović i Ilija Lukić vraćeni su u Crvenu zvezdu, jer im je istekla jednogodišnja pozajmica.

    Predraga Pržića, prošlogodišnjeg kapitena i novoizabranog generalnog sekretara Sportskog saveza, i dalje muči povreda, koju je zadobio prošle sezone, pa se tako ne zna da li će i kada zaigrati i ove. Kapitensku traku preuzeo je Milan Stojković, koji predvodi niški tim već dugi niz godina.

    Radimo da dočekamo sezonu što spremniji. Igraćemo i puno kontrolnih utakmica, pa ćemo da se trudimo za što bolji plasman, da se sa što bolje pozicije plasiramo u plej-of. Naši dometi su da igramo što bolje, da svaku utakmicu pružimo maksimum i da kako sezona teče igramo sve bolje i bolje. Da li će to da bude dovoljno da budemo 5, 4. ili 1. mesto - videćemo - priča Stojković.

    Sem Stojkovića, od iskusnijih igrača ostali su njegov imenjak Mijalković i Vukašin Rajković, kao i libero Milan Kostadinović, Dušan Jović i Aleksandar Ilić. Tu je i 20-godišnji Andrej Rakić, za koga Svetozarević kaže da će ga verovatno dati na pozajmicu, kako bi imao više prilike da igra.

    Trener Svetozarević smatra da se podmlađivanjem tima pravi dobra osnova za budućnost, kada od njih očekuje da budu nosioci igre.

    Dolazi nam još jedna teška sezona što se tiče kluba, ali mogu da kažem da tu već počinju da se udaraju neki ozbiljni temelji i da prvi put možemo da pričamo o nekom četvorogodišnjem ciklusu. To pokazuje samo dovođenje mladih igrača. Za ovu godinu i dalje skautiramo igrače, tako da nije kraj pojačanjima - rekao je Svetozarević.

    Kaže i da su realni dometi zadržavanje superligaškog statusa, ali i da je to sport i da je normalno da se nadaju i nečem većem. On moli nišku publiku da ima još malo strpljenja za klub, ali da se u budućnosti očekuju veliki rezultati.