XS
SM
MD
LG

Ribnica u Subotici prekinula jednomesečni post

Čekali su navijači Ribnice mesec dana pa da sa svojim ljubimcima osete slast pobede. Na uvek teškom gostovanju u Subotici „musketari“ su pobedili Spartak i tako prekinuli niz neuspeha u prvenstvu, koji je dopunjem porazom i u Čelendž Kupu.

- Pre Subotice smo gostovali u Novom Pazaru u Kupu Srbije gde smo takođe slavili maksimalno, tako da se sada može govoriti o pobedničkoj seriji – sa osmehom na licu govori srednji bloker Ribnice Mladen Bojović, najbolji igrač utakmice u subotičkoj Dudovoj šumi. – Imali smo veliki pritisak poslednjih mesec dana, ušli smo u jednu krizu rezultata, a očekivanja su opravdano bila velika. Nikako nismo uspevali da dođemo do prave igre, do pobede, tako da smo s pravom trpeli kritike i od strane Uprave kluba, navijača, ali smo i sami bili kritični. Trebalo je snage da se izvučemo i uspeli smo.

Utakmica u Subotici je ocenjena kao najvažnija za Ribnicu?

- Posle svega što smo doživeli i jeste bila najvažnija. To je bila prekretnica, d asmo izgubili ko zna šta bi se sve dešavalo i kako bi se ova priča završila. Odigrali smo dosta dobro, imali sjajan prijem i posle je bilo lako igrati. Nismo dozvolili duge krizne momenete u igri, bili smo smireni i motivisani da konačno jednom ubedljivom pobedom sve okrenemo na našu stranu.

Srednji bloker kraljevačkog superligaša ne krije koliko su svi u klubu odahnuli posle trijumfa u Subotici, ali ne želi euforiju.

- Pobeda jeste bitna, za mene i očekivana, jer smo realno bolja ekipa od Spartaka. Ništa još nismo spektakularno uradili, od nas se mnogo toga očekivalo i očekuje i zato moramo da igramo maksimalno, kao da je svaki meč kvalifikacioni. Mi nemamo pravo na grešku.

Zanimljivo Ribnica ima dve prvenstvene pobede i obe u gostima, a bodovni saldo je „mršav“?

- Pred početak prvenstva svi nas svrstali u red kandidata za osvajnje trofeja, a naš klub nikada nije bio u takvoj situaciji, uvek smo delovali iz drugog plana. Nismo se snašli, došli su neki nesrećni porazi, kao onaj sa Vojvodinom, Požarevac nam se nije smeo dogoditi, pa su tu i Finci u Čelendž Kupu. Mi smo u Kraljevu odigrali dve utakmice, u obe je moralo mnogo bolje, ali još se sve da ispraviti. Dolazi nam Spartaka iz Ljiga i moramo biti maksimalno skoncentrisani kako bi smo stigli do prve domaće pobede.

Konačno sedam dana za trening i odmor?

- Novembar je za nas izuzetno naporan mesec, prethodne dve nedelje skoro da nismo ni trenirali, samo smo menjali prevoze, išli na utakmice. Sada imamo vremena da se spremimo, pobedimo Ljižane i sa optimizom i neopterećeni odemo na revanš VaLePi. Do kraja meseca ide i gostovanje C. zvezdi, sve u svemu dosta teško, ali moramo da pokažemo da smo ekipa, prava ekipa. Najavžnije je da smo sačuvali sjajnu atmosferu i to je garant da će u utakmicama koje slede biti još bolje – zaključuje Mladen Bojović odbojkaš kraljevačke Ribnice.

                                              *********************************

SPARTAK (Subotica) – RIBNICA 0: 3 (15: 25, 22: 25, 30: 32) Hala: „Dudova šuma“ u Subotici. Gledalaca: 120. Sudije: Svetlana Zotović (Beograd) i Vladimir Simonović (Kragujevac). SPARTAK: Jungić, Janačkov 1, Vidakov (libero), Janjić 6, Elezović, Čajić, Konkolj (libero), Marković 10, Kecman 13, Medić 23, Ilić 6, Stefanović 1. Trener: Aleksandar Petrović. RIBNICA: Marinković 7, Stojsavljević, Usiljanin 12, Okošanović, Bojović 20, Močić (libero), Radović 8, Bićanin 2, Veljović, Milovanović, Radević 15, Kiković (libero). Trener: Boško Mačužić.                                 

                                               *******************************

Odbojkaši Ribnice 28. novembra igraju revanš meč 2. kola Čelendž Kupa. U finskom gradu Sastamala domaća VaLePa brani trijumf od 3-1 ostvaren 6. novembra u Vrnjačkoj Banji. Ukoliko puleni Boška Mačužića budu ostvarili trijumf od 3-0 ili 3-1 pitanje putnika u 3. kolo odrediće „zlatni set“. Svaki drugi rezultat odgovara VaLePi koja bi u tom slučaju išla na noge Osijeku, protivniku u 3. kolu Čelendž Kupa. Utakmica VaLePa-Ribnica igra se 28. novembra u Vaksve areni (18: 30h), a meč će suditi skandinavci Elen Mari Burhajm (Norveška) i Malin Bilin (Švedska).


Spartak (S) 0 : 3 Ribnica
Crvena Zvezda 3 : 0 Mladi radnik
Jedinstvo 0 : 3 Đerdap
Vojvodina NS seme 2 : 3 Radnički
Partizan Vizura 3 : 0 Spartak (LJ)
Tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Partizan Vizura 5 5 0 15
2 Crvena Zvezda 5 4 1 12
3 Đerdap 5 3 2 10
4 Vojvodina NS seme 5 3 2 9
5 Radnički 5 3 2 8
6 Mladi radnik 5 3 2 7
7 Ribnica 5 2 3 6
8 Spartak (S) 5 1 4 4
9 Spartak (LJ) 5 1 4 3
10 Jedinstvo 5 0 5 1