XS
SM
MD
LG
01.03.2013 A. Daišević

Bogutovačka Banja jesenji prvak Opštinske lige "Ibar"

Posle godina tavorenja u najnižem rangu takmičenja Bogutovačka Banja krupnim koracima gazi ka MOL Kraljevo. – Jesenas posle startnog poraza serija od šest pobeda. – Tim se tokom zime nije menjao, prvo mesto imperativ. – Na igralištu kraj Lopatnice fudbalska infrastruktura vredna srpskoligaškog ranga takmičenja.

Jesenji prvak Opštinske fudbalske lige grupa „Ibar“ za ovu takmičarsku sezonu je FK Bogutovačka Banja. Na igralištu kraj Lopatnice se jesenas igrao najbolji fudbal, selektirana je ekipa koja bi trebala da klub vrati na staze stare slave. Pogled na tabelu sve govori U sedam odigranih utakmica ostvareno je šest pobeda i doživljen samo jedan poraz, gol razlika 18 datih i samo 5 primljenih golova, odnosno Bogutovčani imaju najbolji napad i najčvršću odbranu u ligi.

Poslednjih godina radi se dobro i kvalitetno u klubu, letos je selektirana ekipa od naših igrača iz Bogutovačke Banje i par igrača iz okolnih mesta i pokazalo se da je to tim vredan prvog mesta i višeg ranga takmičenja. Na startu sezone smo izgubili u Drakčićima 2-0 i onda je usledila serija od šest vezanih pobeda koja nam je donela jesenje počasti – počinje priču Dragan Kovačević „Cerin“, nikada predsednik, ali decenijama „alga i omega“ FK Bogutovačka Banja.

„Banja“ je plenila igrom, kako kraj Lopatnioce, tako i gostima gde su ostvarene i dve najubedljivije pobede protiv Stare Čaršije i Kablara po 4-0.

Dobrto smo se spremili za takmičenje. Bili smo inicijatori podele Opštinske lige na dve grupe, isključivo zbog troškova takmičenja i to su podržali svi ostali učesnici u takmičenju. Naša grupa je za nijansu slabija od grupe „Morava“ i to samo zbog činjenice da u drugoj grupi nastupa jedan tim više,a to je Rela iz Podunavaca koji je vrlo kvalitetan tim. Koliko vredimo pokazali smo činjenicom da prvom pratiocu iz Samaila bežimo pet bodova,a oni nam već u drugom kolu drugig dela dolaze u goste i mislim da ćemo tu i osigurati lidersku poziciju i posle dugo godina se plasirati u MOL Kraljevo.

Bogutovačka Banja ne spada u klubove duge tradicije, imala je svojih uzleta i padova.

Osnovani smo u leto 1970. godine. Najveći uspeh je igranje u Okružnoj fudbalskoj ligi od 1996. do 2000. godine. Posle zemljotresa koji je naše mesto posebno pogodio i naš klub je počeo da propada, nismo uspeli da se oporavimo, ali sada kreće renesansa i verujem novi uzlet Bogutovačke Banje.

Osim odličnim rezultatima jesenji prvak Opštinske lige „Ibar“ se ponosi i svojim igralištem?

Ponosni smo na kompletnu infrastrukturu koju klub poseduje. Naše igralište je usečeno u brdo, na obali Lopatnice. Godinama smo dobrovoljnim radom i sopstvenim ulaganjem, uz pomoć prijatelja, doterivali teren, urađena su dva potporna zida, izgrađena i potopuno opremljena klupska zgrada sa svlačionicama. Svi koji nam dođu u goste se dive i čude kako smo uz ovakve uslove u poslednjem rangu takmičenja. Eto, uskoro ćemo biti i rang više. Istakao bih sjajnu saradnju sa vodećim klubovima u Kraljevu Slogom i Metalcem koji su u toku priprema koristili naš teren za odigravanje utakmica i treninge.

Za manje od mesec dana počinje drugi deo sezone?

Spremni smo i ubeđen sam da ćemo sačuvati lidersku poziciju. Imamo najbolji tim i to ćemo pokazati na proleće. Verujem da ćemo na kraju sezone imati razloga za slavlje – zaključio je Dragan Kovačević „Cerin“ dugogodišnji član najužeg rukovodstva i prvi operativac FK Bogutovačka Banja.

Dragan Kovačević je decenijama u fudbalu, važi za fudbalskog radnika kakav se jednom rađa. Trenutno je na poziciji generalnog sekretara FS Raškog Okruga.

Od juna meseca sam na toj poziciji i turdim se da dam svoj maksimum. Žao mi je što se o ovom savezu u poslednje vreme govorilo i pisalo kroz probleme i ponavljanja izbora, nije nam to trebalo. Ali, konalno je sve završeno i moramno s eokrenuti dešavanjima na terenu, ostaviti nesuglasice i animozitete iza nas i raditi za dobrobiot najvažnije sporedne stvari na svetu – napominje Dragan Kovačević.


Budućnost 4 : 3 Omladinac
Progorelica 3 : 4 Bogutovačka Banja
Stara Čaršija 0 : 7 Mladost
Musina reka 0 : 3 Kablar
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Bogutovačka Banja 14 10 3 1 33
2 Budućnost 14 9 2 3 29
3 Mladost 14 8 3 3 27
4 Progorelica 14 8 0 6 24
5 Omladinac (-1) 14 4 6 4 17
6 Stara Čaršija 14 3 4 7 13
7 Kablar 14 4 0 10 12
8 Musina reka (-1) 14 0 2 12 1