XS
SM
MD
LG

Pantović: Krov je moja kuća, Evropa – zajednički san!

Odahnuli su svi kojima je fudbalski klub Voždovac u srcu, kada je pre odlaska na pripreme ozvaničeno da je Miloš Pantović produžio vernost klubu iz Zaplanjske do kraja 2024. godine. Krilni fudbaler Zmajeva "eksplodirao" je ove sezone i zabeležio šest pogodaka na 17 utakmica u domaćem šampionatu, što samo delimično odslikava koliki uticaj na tim imaju njegove partije.

Kruna dosadašnjih igara usledila je i pozivanjem u najbolju selekciju državnog tima.Pantović je posle pet dana u Antaliji otputovao na okupljanje A reprezentacije Srbije za prijateljski susret sa selekcijom Amerike, a sve ovo bio je dovoljan razlog da razgovaramo sa "prvom violinom" tima.

Ono što je najaktuelnije jeste produžetak saradnje do 31.12.2024. godine.

„Osećam veliku čast i zadovoljstvo zbog toga što mi je klub ponudio produžetak ugovora i time pokazao da me smatra važnom karikom u ekipi. Uvek sam verovao u sebe i nadam se da ću ostvariti još veće uspehe u dresu Zmajeva“, kazao je vešti dribler i dodao šta je presudilo da dođe do nastavka saradnje:

"Presudila je zajednička želja da ove godine izborimo plasman u Evropu. Krov je moja kuća, celu ekipu doživljavam kao porodicu, tako da nije bilo dileme kakvu ću odluku da donesem", poručio je kapiten mlade reprezentacije Srbije, a sada i A reprezentativac.

"Krov je moja kuća, Evropa – zajednički san'

Pantović je u redove kluba sa Dušanovca stigao leta 2020. godine, prvo kao pozajmljeni igrač, da bi godinu dana kasnije postao i zvanično fudbaler Voždovca.

„Sećam se naravno svog dolaska na Krov, čim sam stigao na pozajmicu znao sam da ovde želim da ostanem, da nastavim da igram, da se afirmišem i tek nakon toga odem u inostranstvo. Još od prvog dana energija je sjajna, kako u svlačionici među igračima tako i u celom klubu. Nadam se da će se ove godine dogoditi jedna važna promena, a to je da ostvarimo plasman u evropsko takmičenje, jer ovo je klub koji takvo nešto zaslužuje i koji ima potencijale za velike stvari. Na nama je da ostvarimo taj naš zajednički san, koji nam je za dlaku izmakao prošle sezone“, prisetio se Pantović.

U dresu kluba iz Zaplanjske do sada već ima 72 nastupa na zvaničnim utakmicama, uz 15 pogodaka, od kojih posebno izdvaja jedan, onaj prvi.

"Iskreno, nisam znao za taj podatak, drago mi je da sam odigrao toliki broj utakmica za Zmajeve i veoma sam zahvalan svim trenerima na ukazanom poverenju. Sećam se svoje prve utakmice koju sam počeo kao starter. Igrali smo na Krovu protiv Metalca i postigao sam prelep pogodak koji mi je ujedno i najdraži u dosadašnjoj karijeri", otkrio je jedan od najboljih igrača u Super ligi Srbije.

Profesionalno bavljenje fudbalom samo po sebi nosi lepe ali i neke teške trenutke. I jedni i drugi se lakše prebrode kada imaju sa nekim da se podele.

"Najveća podrška mi je devojka, koja ne propušta nijednu moju utakmicu i svaka proslava gola je njoj upućena. Najlepši je osećaj kad imaš u publici nekoga sa kim možeš da podeliš tu radost i sreću", rekao je krilni fudbaler.

Svi u klubu su se obradovali kada je selektor fudbalske reprezentacije Srbije, gospodin Dragan Stojković, za sledeće okupljanje pozvao četvoricu fudbalera Voždovca, među kojima je i Pantović, inače, dosadašnji kapiten mlade reprezentacije Srbije.

"Velika je čast, ali i odgovornost biti lider nacionalnog tima i veoma sam zahvalan gospodinu Goranu Stevanoviću što mi je kapitenskom trakom ukazao ogromnu čast. O pozivu u A selekciju svaka reč je suvišna, to je san svakog igrača još od kada počne da se bavi fudbalom. Srećan sam da sam igrama uspeo da skrenem pažnju na sebe i smatram to najboljom nagradom za sav dosadašnji mukotrpni rad i trud", kaže novopečeni A reprezentativac Srbije.

O kakvom igraču se već sada radi pokazale su i studije "CIES" Fudbalske opservatorije koja je Pantovića svrstala u grupu najperspektivnijih fudbalera na svetu kada je reč o poziciji levog krila, s toga i ne čudi interesovanje brojnih klubova.

"Sav moj fokus trenutno je na Voždovcu i želji da ostvarimo što bolje rezultate. Što se tiče dalje karijere, plan mi je da, kada za to dođe vreme i stvore se uslovi, odem u neku od razvojnih liga gde bih mogao da nastavim da se usavršavam kao igrač. Želim da gradim karijeru sigurno, korak po korak, u skladu sa svojim mogućnostima u datom trenutku", trezveno razmišlja vešti dribler.

Kao i većina ljubitelja fudbalske igre i "Panta" ima omiljenog fudbalera i zemlje u kojima bi voleo da se oproba.

"Nemam baš nekog uzora, ali kao omiljenog igrača bih izdvojio Lionela Mesija. Od liga, najviše mi se dopada engleska Premijer liga, ali takođe mi se sviđaju španska Primera i italijanska Serija A", otkrio je reprezentativac Srbije.

Fudbaler Zmajeva imao je za kraj i poruku za navijače kluba iz Zaplanjske.

"Pozivam ih da nas u nastavku sezone podrže u što većem broju, kako oni strastveni koji su uz nas svaku utakmicu, tako i sve lokal patriote koji vole voždovački kraj. Mi ćemo im se odužiti maksimalnim trudom i zalaganjem na terenu", poručio je Miloš Pantović.


Radnički (N) 1 : 0 Javor Matis
Čukarički 1 : 0 Partizan
Voždovac 1 : 3 TSC
Vojvodina 2 : 0 Novi Pazar
Radnik 1 : 0 Napredak
Mladost (L) 0 : 0 Mladost GAT
Kolubara 2 : 1 Spartak ŽK
Crvena zvezda 2 : 0 Radnički 1923
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Crvena zvezda 30 26 4 0 82
2 TSC 30 18 8 4 62
3 Čukarički 30 19 5 6 62
4 Partizan 30 17 6 7 57
5 Vojvodina 30 14 12 4 54
6 Novi Pazar 30 15 5 10 50
7 Voždovac 30 11 6 13 39
8 Radnički 1923 30 10 7 13 37
9 Kolubara 30 10 7 13 37
10 Napredak 30 8 7 15 31
11 Radnički (N) 30 7 8 15 29
12 Javor Matis 30 7 8 15 29
13 Spartak ŽK 30 5 10 15 25
14 Mladost (L) 30 4 11 15 23
15 Radnik 30 5 8 17 23
16 Mladost GAT 30 4 8 18 20