XS
SM
MD
LG

Dominacija atletičara iz Novog Pazara

Prelep januarski dan, kao da nismo u sred zime i u prvim danima Nove 2023. godine. U pomoravskom selu Mrsać održane su 53. po redu Novogodišnje atletske trke koje su okupile oko stotinu takmičara iz skoro svih krajeva Srbije. Bila je to sjajna najava sportske 2023. godine, pogotovo kada su srpski atletičari u pitanju. Trke je otvorio dr Predrag Terzić, gradonačelnik Kraljeva.

Ovo je jedna od najstarijih manifestacija u Srbiji, naš Sao Paolo. Drago mi je da u godinu ulazimo sa ovom trkom, jer u Mrsaću su nastupali svi naši najveći šampioni i uvek su odavde kretali u pohod na medalje. Grad Kraljevo svesrdno podržava ovu manifestaciju, činiće to i dalje. Svim učesnicima, svim prijateljima sporta i atletike želim srećnu i uspešnu 2023. godinu – naglasio je prvi čovek grada na Ibru.

Najzanimljivije u trci mladjih i starijih pionirki

Po tradiciji su prvo trčali učesnici mesne OŠ „Petar Nikolić“,a pobednici su kod devojčica Danica Kolarević, učenica trećeg razreda, a kod dečaka Pavle Nikolić, učenik 4. razreda. Usledile su trke na 1700 metara ili jedan krug, za mlađe pionirke gde je prva kroz cilj prošla Umia Bogućanin (AK Novi Pazar), ispred Petre Vasilić iz beogradske Crvene zvezde i Medine Mehić iz Novog Pazara. Kod mlađih pionira najbolji je bio Kaid Koca iz Novog Pazara, ispred Mihajla Jakšića iz Užica i Petra Miletića iz AK Kraljevo. U konkurenciji pionirki 1700 metara najbrže je istrčala Jovana Rajić iz beogradske Crvene zvezde, ispred Ajše Tahirović iz Novog Pazara i Tamare Savić iz AK Kraljevo. Kod pionira Milutin Petrović iz AK Trepča iz Kosovske Mitrovice bio je prvi, ispred Nikole Beljakovića iz AK Kraljevo i Lazara Cukavca iz AK Užice. Ena Belaćević je bila najbrža u konkurenciji mlađih juniorki, ispred Saide Mušović iz Novog Pazara i Stefane Radosavljević iz AK Raška. Mina Belaćević (AK Lazarevac) je bila najbolja u konkurenciji juniorki. U trci mlađih juniora na 3400 metara pobedio je Veljko Denović iz AK Trepča Kosovks Mitrovica, dok je Andrija Pavlović iz AK Kraljevo bio drugi. Na istoj dužini staze kod juniora pobedio je Kabir Zilkić iz AK Novi Pazar, ispred Vladimira Prolea iz AK Kraljevo. U trci dana za seniorke na 3400 metara pobednica je atletičarka Novog Pazara Saima Murić, ispred klupskih drugarica Meire Mehmedović i Ajše Tahirović.

Detalj sa 53. Novogodišnje atletske trke u Mrsaću

Obožavam da nastupim na trci u Mrsaću. Ovde sam već pobeđivala i ranije, doduše ne u ovoj konkurenciji, ali nastup u Mrsaću mi odredi sezonu. Verujem da će 2023. biti baš uspešna i poželela bih svim atletičarima, svim ljudima puno zdravlja, sreće i uspeha u Novoj godini – naglasila je prelepa atletičarka iz Novog Pazara, Saima Murić.

U trci seniora na 6800 metara pobedio je atletičar Novog Pazara Aldin Ćatović, ispred Uroša Gutića iz AK Borac iz Banja Luke i Ognjena Stojanovića AK Tri iz Beograda.

Trka je bila naporna, teška. Očekivao sam tako nešto. Povukao sam od starta jako i tako sam je i završio. prošle godine sam ovde pobedio u konkurenciji pionira,a evo sada u konkurenciji seniora. Moram biti zadovoljan, čeka me veliki rad, mnogo treninga i nadam se odličnim rezultatima u ovoj godini – naglasio je posle trke seniora Aldin Ćatović.

Start trke u najjačoj konkurenciji u Mrsaću

Trku su zaključili veterani. U ženskoj konkurenciji pobedila je Ana Savić iz AK Kraljevo, dok je kod veterana u kategoriji 50+ pobedio Dejan Jerotijević iz Kraljeva,a u kategoriji 60+ Besim Ibrahimović iz Novog Pazara. Najviše aplauza pobrao je Milan Matijević koji uveliko gazi devetu deceniju života, ali ne silazi sa atletske staze. Novogodišnje atletske trke u Mrsaću su na pravi način otvorile sportsku godinu, a ova manifestacija zaslužuje mnogo više učesnika, jaču konkurenciju koja bi donela veću posetu i bolju organizaciju.