XS
SM
MD
LG

Mbape srušio Poljake

Francuska je novi četvrtfinalista Svjetskog prvenstva u Kataru. Mbape i drugovi su savladali Poljsku 3:1, uz dva gola zvijezde PSŽ-a, pa će u borbi za polufinale igrati sa pobjednikom duela Engleska - Senegal koji se igra večeras od 20 sati.

Francuska je bila bolja u prvih 20-ak minuta, prijetila na razne načine, sve je branio Ščensni, kasnije se Poljska oslobodila pritiska i sama imala dobre šanse, ali je neposredno pred pauzu Olivije Žiru donio prednost selekciji Didijea Dešana.

Dug napad Galskih pjetlova, okončan je tako što je Mbape poslao loptu u prazan prostor, a na pas reagovao Olivije Žiru i braniocu pehara donio prednost.

Mbape je lukavim udarcem sa ivice šesnaesterca pod prečku pogodio za 2:0 u 74. minutu.

Tačku na meč je stavio Mbape svojim drugim golom u nadoknadi vremena.

Uspio je Levandovski sa bijele tačke da ublaži poraz Poljske u 100. minutu. Prvi udarac mu je Loris pročitao, oklijevao je Levandovski, ali se ispostavilo da je golman Francuske istupio te je penal ponovljen. Iz popravnog je napadač Barselone bio precizan.

FRANCUSKA – POLJSKA 3:1 (1:0)

/Žiru 44, Mbape 74, 91 - Levandovski 100 p/

Doha, Stadion: Al Tumama

Sudija: Hesus Valensuela (Venecuela)

Žuti kartoni: Čuameni (Francuska), Berežinski (Poljska)

Francuska: Loris - Kunde, Varan, Upamekano, T. Ernandez – Čuameni (od 66. Fofana), Rabio, Grizman – Dembele (od 76. Koman), Žiru (od 76. Tiram), Mbape.

Poljska: Ščensni – Keš, Glik, Kivior, Berežinski – Šimanski (od 64. Milik), Krihovjak (od 71. Bjelik) - Kaminski (od 71. Zalevski), Zjelinski, Frankovski (od 87. Grosicki) - Levandovski

Izvor: AntenaM