XS
SM
MD
LG

Neredi u Briselu

BRISEL, 27. NOVEMBRA /SRNA/ - U Briselu su izbili incidenti poslije pobjede Maroka u utakmici protiv Belgije na Svjetskom prvenstvu u Kataru, saopštila je danas belgijska policija, navodeći da je nekoliko desetina ljudi izašlo na ulice i napalo pripadnike snaga reda.
Još prije kraja utakmice, nekoliko desetina ljudi, među kojima neki sa kapuljačama, izašlo je u centar Brisela "tražeći obračun sa policijom", čime su ugrožavali javni red i bezbjednost, dodala je policija.

Briselska policija navela je da su okupljeni koristili pirotehnička sredstva, motke i bacali kamenice na policiju, a zapalili su i jedan semafor.

Policija je odgovorila suzavcem i vodenim topovima.

Gradske vlasti Brisela su uputile pojačanje od oko 100 policajaca i pozvale stanovništvo da izbjegava neke dijelove glavnog grada Belgije.

U utakmici drugog kola grupe "F" Svjetskog prvenstva Maroko je pobijedio Belgiju 2:0, a stotinjak navijača u marokanskim dresovima i s drugim obilježjima te afričke države pravili su nerede širom grada nakon pobjede njihove reprezentacije, prenijeli su belgijski mediji.