XS
SM
MD
LG

Oslabljeni Radnički 1923 dočekuje Kolubaru u derbiju sredine tabele

Foto: N. Kotlajić (fkradnicki.com

Drugi deo takmičenja u Mozzart Bet Superligi Srbije fudbaleri Radničkog 1923 otvaraju duelom sa ekipom Kolubare iz Lazarevca, koji je na programu u nedelju od 14 časova na stadionu “Čika Dača”. Za Kragujevčane je ova utakmica od posebnog značaja, s obzirom da bi u slučaju pobede izbili na osmo mesto prvenstvene tabele, koje trenutno drže upravo Lazarevčani.

Iscrpljeni nakon teške prvenstvene bitke sa liderom Mocart Bet Superlige Crvenom zvezdom, “crveni” su u sredu popodne izašli na megdan vodećem timu Prve lige Srbije, ekipi beogradskog IMT-a, u utakmici šesnaestine finala Kupa Srbije. U kombinovanom sastavu i bez one prepoznatljive energije koja ih je krasila na prethodnim prvenstvenim utakmicama, Šumadinci su predstavljali lak plen za popularne “traktoriste”, koji slavili rezultatom 2:1 i zasluženo obezbedili plasman u narednu rundu kup takmičenja.

– Ne bih da zvuči kao alibi priča, ali mi smo utakmicu protiv IMT-a odigrali u sastavu koji nikada ranije nije igrao zajedno, čak ni na treninzima. Pokazalo se da kada nemamo odgovarajući pristup, kao što je to bio slučaj upravo na ovoj utakmici, onda ni taj naš igrački kvalitet ne može da dođe do izražaja. Pri tom, igrači su samo tri dana ranije imali jako tešku prvenstvenu utakmicu protiv Crvene zvezde, koja ih je iscrpela u svakom mogućem pogledu. Naravno, ne želim da na ovaj način umanjim potpuno zasluženu pobedu ekipe IMT-a. Neko moje mišljenje je da treba što pre da zaboravimo na ovu utakmicu i da ne dopustimo da nam ona na bilo koji način poremeti tu neku pozitivnu atmosferu u timu – istakao je u svom osvrtu na proteklu utakmicu u Kupu Srbije šef stručnog štaba Radničkog 1923 Dejan Joksimović.

Neslavna epizoda u Kupu Srbije brzo je zaboravljena, a fokus stavljen na predstojeću utakmicu protiv Kolubare, koju u taboru kragujevačkog superligaša vide kao neku vrstu prekretnice sezone. Pobedom u ovom susretu Šumadinci bi konačno iskoračili u plej-of zonu, dok bi eventualni neuspeh vratio “crvene” nekoliko koraka unazad.

– Utakmica sa Kolubarom je od velikog značaja za nas. Eventualna pobeda omogućila bi nam da se nađemo među prvih osam ekipa na tabeli, što bi svakako predstavljalo ogroman podstrek za nastavak sezone. Mislim da se, bez obzira na nedavni poraz od IMT-a u kupu, nalazimo u dosta dobrom momentumu. Poslednje četiri prvenstvene utakmice odigrali smo jako kvalitetno, zabeležili tri pobede i doživeli taj nesrećan poraz od Crvene zvezde. Verujem da ćemo protiv Kolubare nastaviti taj trend dobrih igara u prvenstvu i da ćemo uz odgovarajuću dozu energije, posvećenosti i koncentracije doći do pozitivnog rezultata – uveren je Joksimović.

Ekipa Kolubare je posle prilično dobrog početka sezone upala u period rezultatske krize, koji je doveo do raskida saradnje sa šefom stručnog štaba Dejanom Đurđevićem, koga je, baš kao i u aprilu ove godine, ponovo nasledio Veroljub Dukanac, pod čijim su vođstvom Lazarevčani obezbedili opstanak u superligaškom društvu prošle sezone.

– Svaka promena trenera dodatno mobiliše ekipu. Moj prijatelj i kolega Dukanac je prilično uspešno vodio ekipu Kolubare na tih par utakmica u finišu prošle sezone, tako da će verovatno i sada pronaći pravi način da „trgne“ svoju ekipu. Kolubara je jedna jako dobra i organizovana ekipa, čiju okosnicu čine igrače koji već duže vreme igraju zajedno. Ovog leta su se dodatno pojačali na pojedinim pozicijama, a rezultati koje su beležili na samom početku sezone jasno pokazuju da su napravili prilično dobar posao – smatra Joksimović.

Imaće strateg kragujevačkog tima dosta problema prilikom sastavljanja tima za predstojeću utakmicu, s obzirom da neće moći da računa na čak šestoricu prvotimaca. Povrede muče Stojana Lekovića, Nikolu Vlajkovića, Milutina Vidosavljevića, Stefana Čolovića i Marka Šimića, dok će Damjan Krajišnik izostati zbog parnih kartona.

Bez obzira na trenutne okolnosti, u taboru šumadijskog superligaša ipak veruju da će uz podršku svojih vernih pristalica, koje pozivaju da u što većem broju u nedelju ispune tribine stadiona “Čika Dača”, uspeti da dođu do pozitivnog rezultata.

Ulaznice za utakmicu po ceni od 300 dinara za istočnu i 400 dinara za zapadnu tribinu prodavaće se na blagajni ispred južne tribine stadiona “Čika Dača” u nedelju od 12 časova. Važno je napomenuti da će kupljene ulaznice za prethodnu utakmicu protiv Crvene zvezde važiti i za ovu utakmicu.

Direktan prenos utakmice je na Arena Sport 5 kanalu, dok će Televizija Kragujevac emitovati odložen snimak susreta.


Radnički (N) 1 : 0 Javor Matis
Čukarički 1 : 0 Partizan
Voždovac 1 : 3 TSC
Vojvodina 2 : 0 Novi Pazar
Radnik 1 : 0 Napredak
Mladost (L) 0 : 0 Mladost GAT
Kolubara 2 : 1 Spartak ŽK
Crvena zvezda 2 : 0 Radnički 1923
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Crvena zvezda 30 26 4 0 82
2 TSC 30 18 8 4 62
3 Čukarički 30 19 5 6 62
4 Partizan 30 17 6 7 57
5 Vojvodina 30 14 12 4 54
6 Novi Pazar 30 15 5 10 50
7 Voždovac 30 11 6 13 39
8 Radnički 1923 30 10 7 13 37
9 Kolubara 30 10 7 13 37
10 Napredak 30 8 7 15 31
11 Radnički (N) 30 7 8 15 29
12 Javor Matis 30 7 8 15 29
13 Spartak ŽK 30 5 10 15 25
14 Mladost (L) 30 4 11 15 23
15 Radnik 30 5 8 17 23
16 Mladost GAT 30 4 8 18 20