XS
SM
MD
LG

Na Bežaniji se igra derbi jeseni, Novosađani protiv neuspešnog domaćina u Klupcima, umorni Zlatiborci u derbiju začelja na Banjici

Naredno 14. kolo Mozzart bet Prve lige obeležiće dva derbija, onaj zvučniji između vodećeg IMT-a i Železničara, odnosno Metalca i RFK Grafičara. U prethodnom kolu slavili su “Traktoristi” posle preokreta protiv Vrščana, “dizelka” je ubedljivo dobila “Građevinare”, dok su “grafosi” i Inđija podelili bodove. U derbiju začelja Loznica je odnela bodove sa Švajcarije. Zanimljivo je da su čak tri meča odigrana bez golova. U sredu su odigrali zaostali meč Zlatibor i Radnički iz Srmske Mitrovice I podelili bodove na ravne časti (1:1).

IMT-e je ponovo domaćin na Bežaniji, u derbiju jeseni protiv Železničara. Iza njih je turbulentni okršaj sa nezgodnim Vrščanima, koji su bili na putu da nanesu drugi poraz lideru, ali su za 6-7 minuta u finišu sve “prosuli” i primili dva gola. “Traktoristi” su u nastavku utakmice “okrenuli” ploču, obavili adekvatne izmene, podigli ritam, pokazali psihološku stabilnost, napadali i to im se isplatilo. Pokazalo se da ne znaju da kalkulišu, sve su podredili ofanzivi i da su čvršći u defanzivi, kaže trener Vasiljević, bili bi u nivou naših najboljih klubova. Uvek, kaže, igramo “sto na sat”, protivnici najčešće ne mogu da isprate nametnuti ritam. Železničar repektuju i tvrde da nemaju rezultate u skladu sa igračkim kadrom, uloženim sredstvima i dostupnoj infrastrukturi. Nadaju se da neće proraditi poznati napadački trio Odita, Mirosavljev i Kordić.

Trener Sivić kaže da poštuje rezultate protivnika. Vidimo, napominje, da su ranjivi, naročito do 85. minuta, i onda se pokaže njihova mentalna snaga. Pokušaće da pronađu oružje kako bi pobedili. Raduje ga da se u golgetersku formu vraća veteran Odita.

Gornji Milanovac biće poprište okršaja između Metalca i RFK Grafičara. Rivalima u poslednje vreme ne “cvetaju ruže”, sve više zaostaju za vodećem, i u prethodnom kolu nisu ostvarili željene rezultate. Domaćin je promenio trenera, još traži formu, promenljive igre uticale su da sa 18 bodova dele petu i šestu poziciju sa OFK Vršcem. Na Ubu su poveli i u nastavku bili nadigrani od ambicioznog i ofanzivnog domaćina. Ekipa trenera Neđića u prethodna tri kola osvojila je tek jedan bod i još osećaju posledice od reprezentativne pauze. Na njihovim utakmicama pada najviše golova, najefikasniji su u ligi, što je znak da uvek igraju otvoreno, ali su tanki u zadnjoj liniji.

14. kolo se otvara utakmicom između OFK Vršca i Radničkog sa Novog Beograda. Domaćin ispod Kule uvek igra ofanzivno. “Majstori” igraju sve bolje sa iskusnim pojačanjima, polako se konsoliduju i posle trijumfa nad “ljubičastima”, odneli su bod iz Užica. Senku na ovu utakmicu bacila je teška povreda i lom ruke vremešnog golmana Ristića, koga su na kraju izdali živci i pocrveneo je. Poslednji su po učinku na gostovanjima i prvi bod su osvojili pored Đetinje.

Derbi začelja igra se na Banjici, gde dolaze pomalo umorni Zlatiborci(odigrali u sredu zaostali meč sa Mitrovčanima). “Građevinari” su vezali dva poraza, igraju po principu toplo-hladno I nemaju kontinuiteta u rezultatima. Domaći teren ne donosi značajnu prednost, i trebalo bi posle dužeg vremena da uknjiže trijumf. Zlatibor nikako da se konsoliduje i olako prosipaju bodove na Švajcariji. Dušić, drugi strelac lige, nikako da proradi I to se odrazilo na rezultate. U sredu su….

Sve bolja Inđija igra bez oscilacija i u prethodna tri kola osvojili su pet bodova. Uspeli su vodećima da otkinu po bod i protiv GFK Slobode ne mogu unapred računati na bodove. Radi se o ekipi koja zna da iznenadi, nezgodni su kao gost, igraju čvrsto, organizovano, sa malo golova, i zabeležili su najviše nerešenih rezultata (sedam).

U Klupcima je na programu još jedan duel ekipa iz donjeg doma. Loznica se vratila sa Zlatibora sa tri boda zahvaljujući golu Nikolića u 87. minutu. Znatno su uspešniji na gostovanjima i po učinku u Klupcima su poslednji u ligi. RFK Novi Sad 1921, naredni rival, još traži pravu formu, nisu ispunili očekivanja, pogotovu ako se zna da u svojim redovima imaju mnoštvo superligaških igrača.

Nedeljni program zatvara večernji meč između Mačve i Trayala. Šapčani se nalaze na deobi od devetog do 12 mesta, sa 14 bodova. Zaređali su sa remijima četiri) i pali na tabeli. Pokazali su se kao tipična domaćinska ekipa (na strani dva boda), malo primaju golova, igraju tvrdo, na rezultat. Kruševljani se nalaze u lošoj seriji i u poslednja četiri kola su bez pobede sa tri osvojena boda.

Ponedeljak je rezervisan za meč između Radničkog iz Sremske Mitrovice i Jedinstva. Domaćin igra utakmice na svaka tri-četiri dana, u sredu su gostovali na Švajcariji I osvojili bod, oseća veliki umor kod igrača I trener Nikolić je najvio osveženje sastava i odmor za igrače koji su podneli najveći teret. Ubljani su u najboljoj igri ove jeseni nadigrali Metalac, zahvaljujući dvostrukom strelcu Radojičiću, Adamoviću I internacionalcu Kariju. Pogodili su sa pojačanjima, važe za dobro organizovan klub, sa zavidnom infrastrukturom, I oni mogu samo da napreduju.


OFK Vršac 1 : 1 Železničar
IMT 1 : 0 Zlatibor
Rad 0 : 0 RFK Novi Sad 1921
Loznica 1 : 1 Trayal
Mačva 1 : 1 Jedinstvo (Ub)
Radnički (SM) 3 : 1 RFK Grafičar
Metalac 4 : 3 GFK Sloboda
Inđija Toyo Tires 3 : 0 Radnički (NB)
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 IMT 30 18 7 5 61
2 Železničar 30 17 6 7 57
3 RFK Grafičar 30 15 5 10 50
4 Radnički (SM) 30 11 12 7 45
5 Jedinstvo (Ub) 30 12 8 10 44
6 RFK Novi Sad 1921 30 12 7 11 43
7 Inđija Toyo Tires 30 10 13 7 43
8 Radnički (NB) 30 12 4 14 40
9 GFK Sloboda 30 7 16 7 37
10 OFK Vršac 30 10 7 13 37
11 Mačva 30 8 13 9 37
12 Metalac 30 9 8 13 35
13 Trayal 30 9 8 13 35
14 Loznica 30 7 10 13 31
15 Rad 30 5 13 12 28
16 Zlatibor 30 4 11 15 23