XS
SM
MD
LG
23.09.2022 Tijana Stojiljković

Najava radionica u okviru programa Instituta za ženski sport

U nedelju 25.09. organizujemo radionice na temu "Naša kičma naš je stub" koju će održati Stevan Filipović, strukovni fizioterapeut a zatim i radionicu sa psihologom Irenom Anđelković na temu "Kad nerviram sebe ne tolerišem ni druge" Radionice će se održati u SC Žarkovo u organizaciji Instituta za ženski sport u saradnji sa Pokretom za žensku košarku sa početkom u 9:00 časova.

Radionica na temu "Naša kičma naš je stub" i psihološka radionica za devojčice i roditelje "Kad nerviram sebe ne tolerišem ni druge" samo je jedna u nizu u organizaciji Instituta za ženski sport. Više od pedeset sportskih i medicniskih stručnjaka, i radnika u sportu okupljeno je u Institutu za ženski sport kako bi se svim devojčicama u Srbiji omogućilo da se besplatno bave sportom i imaju fizičku aktivnost. Hrabrost, samopouzdanje i timski duh, stečeni redovnim sportskim aktivnostima potrebni su devojčicama kako bi postale osnažene žene i preuzele liderske uloge u društvu.

Više od 60% devojčica osnovnoškolskog uzrasta nema redovnu fizičku aktivnost, koja je neophodna za pravilan rast i razvoj, a na svakom nivou bavljenja sportom mnogo je manje devojčica i žena u odnosu na muškarce.

Institut za ženski sport uspostavio je sistem besplatnih škola sportova za devojčice u 19 gradova širom Srbije, u kojima na čak 33 lokacija, dva puta nedeljno, radi više od 30 iskusnih trenera. Za sve informacije i uspis možete pozvati broj telefona Instituta 063 238204, posetiti websajt institutzazenskisport.rs ili putem Instagram i Facebook profila @institutzaženskisport. Upis u besplatne škole sportova vrši se dolaskom na prvi trening.