XS
SM
MD
LG

Čukarički sa ukupnih 8:1 u trećem kolu lige Konferencije

Detalj sa utakmice - foto: H.D.Vujanović

Posle prošlonedeljnih 4:1 u Luksemburgu, ˝Brđani˝ su na svom terenu u revanš utakmici 2. kola Lige Konferencije dočekali Rasing Union. Nisu od starta krenuli snažno obzirom na prednost iz prvog susreta, a prvu šansu su propustili u 9. minutu. Posle centaršuta Docića sa levog boka Badamosi je šutirao glavom, a lopta okrznula prečku i završila u gol autu. 

Utakmica je u nastavku veoma slabog inteziteta, igra se uglavnom između dva šesnaesterca, a ˝Brađani˝ do vođstva stižu u 39. minutu nakon kardinalne greške odbrambenog igrača gostiju Omranija. Poigravao se na tridesetak metara od svog gola, loptu mu je oduzeo Ivanović i odmah prosledio do Kovača koji je iz prve uposlio Badamosija za rutinskih 1:0. Samo dva minuta kasnije na semaforu je stajao rezultat 2:0. Ivanović je izveo korner, a Badamosi sa peterca glavom loptu zakucao u mrežu iza nemoćnog Rufijea. Čukarički je na odmor otišao sa nedostižnom prednošću, uzimajući u obzir i rezultat prve utakmice.

Samo što je počelo drugo poluvreme, igrao se 48. minut, Badamosi propušta kolosalnu priliku. Sa svega par metara udaljenosti loptu je glavom poslao pravo u naručje gostujućeg golmana. Prelep pogodak je nedugo zatim postigao Ivanović, nakon udarca iz ugla natrčao je na odbijenu loptu i volej udarcem sa ivice kaznenog prostora joj pronašao put do mreže, igrao se 52. minut. Mogli su domaći i do četvrtog gola u 59. minutu, ali prvo Lukić, a potom i Stevanović ne uspevaju da nađu lopti put do cilja.

Malo zatišje na terenu je potrajalo do 71. minuta kada je Endiaje izašao sam pred golmana gostiju, ali mu je ovaj nogom zaustavio udarac. Posle još jedne kardinalne greške odbrambenih igrača gostiju u 73. minutu, ovaj put Pita Simona, mladi Spasojević je rutinski povisio na 4:0 i overio još jednu visoku pobedu svog tima. Gosti su jedini put pripretili u 82. minutu kada je Amiri bio zamalo neprecizan sa 15-16 metara udaljenosti od gola.

Ova pobeda Čukaričkog je veoma bitna kako za klupski, tako i za koeficijent naše zemlje. Beograđanima će u narednom 3. kolu Lige Konferencije protivnik biti holandski Tvente iz Enšedea, prvi meč je 4. avgusta na stadionu Partizana, dok u međuvremenu za vikend gostuju u Novom Sadu ekipi Mladost GAT u okviru 4. kola Mozzart bet Super lige Srbije.

ČUKARIČKI - RASING UNION 4:0 (2:0)

STADION: FK Čukarički. GLEDALACA: 2000. GL.SUDIJA: Sarijev Bulat (KAZ). POM.SUDIJE: Vasjutin Sergej i Kalačov Sergej (KAZ). STRELCI: Badamosi 39. i 41, Ivanović 52. i Spasojević 73.min (Čukarički). ŽUTI KARTONI: Rogan (Čukarički), Garos, Fransoa i Buh (Rasing Union).
ČUKARIČKI: Belić, Rogan (Stevanović), Docić (Lukić), Ivanović (Tomović), Vujadinović (Kovačević), Badamosi (Spasojević), Mijailović, Drezgić, Endiaje, Kovač, Roganović.
RASING UNION: Rufije, Muratović, Šaus (Buh), Omrani (Skenderović), Fransoa (Engoma), Enetije, Nakače (Amiri), Ž.Simon (Pokar), Garos, Lorentije, P.Simon.