XS
SM
MD
LG

Metalac počeo pripreme s jasnim ciljem - prvo mesto i direktan povratak u elitu

Foto: FK Metalac

Prva prozivka nakon letnje pauze u najbolje plasiranom klubu iz Gornjeg Milanovca okupila je 26 igrača i tri golmana. Ovim su počele pripreme Metalca za sezonu koju, kako ističu, nameravaju da završe na prvom mestu i obezbede ulazak u Superligu. To neskriveno potvrđuje i prvi čovek Metalca, Dragoljub Vukadinović, koji je o formiranju tima za takav zadatak rekao:

- Nismo bili zadovoljni određenim brojem igrača i pustili smo ih da odu uz obeštećenje, bez obzira što su imali ugovore na duži period. Okosnica tima iz prošle sezone je ostala, uz dolaske, koji su već realizovani, i one koje planiramo, imaćemo respektabilan tim. Od prvog kola napadamo prvo mesto i nadamo se da ćemo se ekpresno vratiti u Superligu, jer to zaslužujemo. Nismo, s druge strane, zaslužili da ispadnemo kada se posmatra igrački kadar, jer smo imali i mlade reprezentativce, i dobre transfere; kao i sada u prelaznom roku, što mnogo govori o nama. Znamo, na primer, da superligaši, čak i oni koji su u samom vrhu, trenutno ne prolaze dobro i ne mogu da naprave značajnije transfere, dok Metalac s tim nema problem.

O razlozima ispadanja u Prvu ligu Srbije i na pitanje šta to nedostaje Metalcu kako bi se ustalio u elitnom rangu, Vukadinović kaže:

- Ispali smo iz lige jer smo slabo odradili jedino taj zimski prelazni rok. Najvećim delom krivica je na upravi, na meni, sportskom direktoru, donekle i treneru. Na načinjenim greškama učimo i nadam se da ih više nikada nećemo ponoviti. Ovoga puta odlučili smo da ekipa nastupa u kombinovanom sastavu, sa oko pet ili šest iskusnih igrača, i još toliko mladih, ali talentovanih, koji zavređuju našu pažnju. Verujemo u osvajanje prvog mesta, ako sve bude regularno, a nadamo se da hoće, uz način na koji se mi takmičimo u svakoj ligi. Tako ćemo raditi i u ovoj, - poručio je Vukadinović.

Dejan Rađenović, koji je preuzeo komandnu palicu stručnog štaba od Milije Žižića, u svojoj trenerskoj karijeri dva puta je uvodio klubove među najbolje u srpskom fudbalu. Zadovoljan je onim što je do sada učinjeno na sklapanju Metalčeve ekipe, ali naglašava da je posao daleko od gotovog.

- Verujem da je brzi povratak u Superligu moguć i da ćemo za to pripremiti optimalan tim. Ovako rano još ne znamo kako će taj tim definitivno izgledati, ko će još otići i ko će doći, tako da je sve otvoreno. Nemoguće je, pogotovo u Srbiji, da prvi dan imate celu ekipu na okupu, dugačak je prelazni rok, ali ne bih ni prihvatio posao ovde da imam bilo kakvu sumnju u upravu i ljude s kojima svakodnevno radim na tom planu.

Ono što se sa sigurnošću zna jeste da će u nastupajućem prvoligaškom karavanu Metalac na terenu kao kapiten predvoditi Milanovčanin Ilija Milićević, dvadesetjednogodišnji centralni bek. On je u pojedinim mečevima prethodne sezone već nosio takvu odgovornost, ali ovo će biti prvi put nakon skoro četiri godine, da u standardnog kapitena Metalac promoviše jednog igrača iz matičnog grada.

- Ne osećam nikakav pritisak zbog toga, naprotiv, još više sam motivisan. Posle dve godine igranja u prvom timu ne bi ni imalo smisla da budem nesiguran oko toga. Ne gledaju me više kao mlađeg igrača, o tome govori i poverenje koje su mi ukazali za sezonu koja će biti po mnogo čemu specifična. Imam poverenja u trenere, i uz dobar rad sa šefom struke, mislim da ćemo izboriti ulazak u elitni rang.

Za sada je poznato da su novi članovi Metalca: Škorić, koji je došao iz Radničkog (Sremska Mitrovica), Zdravković iz Dobanovaca, Nešić iz komšijskog Takova i Živanović iz Sloge (Bajina Bašta). Otišli su: čuvar mreže Marković u Radnički iz Sremske Mitrovice, Stojić u TSC, Vlalukin u letonsku Rigu, gde će karijeru nastaviti i Cvetković. Кlub su još napustili Mandić, Odada, Prestiž, Stojanović i Čađenović. Metalac će pripreme sprovesti u Srbiji, jedan deo u Milanovcu, drugi na Zlatiboru.


Inđija : OFK Vršac
Metalac : Radnički (NB)
Radnički (SM) : GFK Sloboda
Mačva : RFK Grafičar
Loznica : Jedinstvo (Ub)
Rad : Trayal
IMT : RFK Novi Sad 1921
Železničar : Zlatibor
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Jedinstvo (Ub) 0 0 0 0 0
2 Trayal 0 0 0 0 0
3 RFK Novi Sad 1921 0 0 0 0 0
4 RFK Grafičar 0 0 0 0 0
5 GFK Sloboda 0 0 0 0 0
6 OFK Vršac 0 0 0 0 0
7 Radnički (NB) 0 0 0 0 0
8 Zlatibor 0 0 0 0 0
9 Železničar 0 0 0 0 0
10 Radnički (SM) 0 0 0 0 0
11 Metalac 0 0 0 0 0
12 Mačva 0 0 0 0 0
13 Loznica 0 0 0 0 0
14 IMT 0 0 0 0 0
15 Rad 0 0 0 0 0
16 Inđija 0 0 0 0 0