XS
SM
MD
LG

Prvenstvo države za vaterpolistkinje 2008. godište: Triling u vodi

One su već osvojile trofej kupa Srbije - foto: V. Jankov

Posle prvenstva države za 2010. u Bečeju i 2006. godište u Subotici, VSS u petak i subotu organizuje istog ranga takmičenje za 2008. godište u Bečeju. Učešće uzimaju, pored domaćina PVK Bečej, još beogradske ekipe Palilula i TAŠ 2000. Prava je šteta što se u takmičenje nisu uključile i Subotčanke, koje su zimus osvojile drugo mesto u kupu Srbije.

- Želja nam je da objedinimo trofej kupa, koji smo početkom godine već osvojile, i titulu pravka države. Neće biti lako, jer i rivalke imaju slične ambicije, ali ćemo uložiti maksimum trude da potvrdimo da se kraj Tise vredno radi na resetovanju ženskog vaterpola, veli nekadašnja vaterpolistkinja šampionskog Bečeja i reprezentacije Jugoslavije, a sada trener Bečejki Daniela Ćuk.

Evo i rasporeda igranja utakmica. Finalni turnir prvenstva Stbije za vaterpolistkinje 2008. godišta otvaraju u petak, 17. juna, od 20 sati Bečej – Taš 2000. Sutradan u 11 sati igraju Palilula – Taš 2000 i od 17 sati Bečej – Palilula.

U redovima PVK Bečej pozivaju sugrađne da im pomognu sa tribina, jer bi to bio dodatni motiv za devojčice da osvoje „duplu krunu“ u svojoj uzrasnoj kategoriji.