XS
SM
MD
LG

Najveća nagrada kada te tvoji ne zaborave

Miloš Simović, predsednik Sportskog saveza Kraljeva, uručio plaketu fudbalskom treneru Borisu Bunjaku

Boris Bunjak bivši fudbaler, kapiten i trener kraljevačke Sloge,a već tri decenije trener širom svetskih meridijana imao je prijem u Sportskom savezu Kraljeva. Razloga je bilo mnogo, ali osvajanje duple krune sa klubom Al Sib iz Omana, u godini kada pomenuti klub slavi pola veka postojanja ima posebnu težinu. Bilo je to četvrti put da prvi kraljevački fudbalski trener sa profi licencom radi u ovoj azijskoj zemlji.

Moram da se zahvalim Sportskom savezu mog grada, svim ljudima iz Kraljeva koji me nisu zaboravili. Naprotiv, prate moj rad, rezultate i to je za mene najveća nagrada. Dirnut sam pažnjom, lepim rečima, to govori da sam proteklih 30 godina kao trener radio dobro – bile su prve reči Borisa Bunjaka. – Za sve ovo vreme radio sam u mnogo zemalja i liga, ali fudbalska liga u Omanu je najteže takmičenje u kome sam radio. Tabela govori koliko su ekipe izjednačene, bod ili dva razlike sve govori, nema kladionica, dogovora i slično. Sve pošteno, samo na zelenom terenu. Dakle, ima u ovom delu sveta bogatijih zemalja, liga, klubova, ali se Oman baš po izrečenom prepoznaje i ceni. Titulu smo osvojili u takmičenju koje je trajalo kratko i svaki četvrti dan smo igrali utakmice. Trebalo je i fizički,a posebno mentalno biti spreman na sve to. Imao sam igrače sjajnih kvaliteta, ne samo fudbalskih i zato smo na kraju prvi prošli kroz cilj.

Al Sib je 24 godine čekao da osvoji Kup Sultana, trofej koji dodeljuje porodica koja vodi državu i vlasnici su kluba. Taj trofej se posebno ceni u ovoj zemlji.

To je posebna priča. Ljudi vode zemlju, brat sultana Omana vodi klub, oni dodeljuju trofej Kupa, a Al Sib ga nije osvojio 24 godine. Sve vam to govori kako se igra u Omanu, zemlji o kojoj jako malo znamo. Doneli smo veliku radost navijačima, ljudima iz kluba, Sultanovoj porodici. To je neopisivo, trofej koji ima posebnu cenu, takmičenje posebnu draž. U ovom delu Azije se ovaj Kup baš ceni i trofej ima veliki značaj.

Predani rad u proteklih 30 godinja na mnogim svetskim meridijanima - Boris Bunjak i Miloš Simović

Na kraju ostvaren je sjajan uspeh i u Azijskom kupu, drugom po vrednosti azijskom klupskom takmičenju, što je iznenadilo i samog Bunjaka.

Debitovali smo u Azijskom Kupu, nikada Al Sib nije igrao to takmičenje za pola veka postojanja. Bili smo istrošeni, ispražnjeni, umorni. Našli smo motiva, snage, ne znam ni sam odakle i pobedili sva tri rivala u grupi. To je neverovatan uspeh. Mojim igračima dugujem veliku zahvalnost, uradili su neverovatne stvari u ovoj sezoni. Podsetiću, Al Sib jedini nije imao strane fudbalere, kada sam došao imali smo 11 reprezentativaca Omana što me je i privuklo da dođem. Posle moje prve utakmice, otišla su četvorica, srušio se temelj tima, ali našli smo novu energiju, snagu u svijim redovima i uspeli u misiji. Više sam nego zadovoljan sezonom. Spreman sam za nove izazove, ne ostajem u Omanu. Videćemo gde ću biti u narednoj sezoni – zaključuje Boris Bunjak, fudbalski stručnjak iz grada na Ibru.

Sportski savez Kraljeva nastavlja sa lepom tradicijom da prati rezultate kraljevačkih sportista, trenera i na pravi način ih predstavi javnosti.

Ljudska i sportska gromada, veličina, prava persona, to je Boris Bunjak. Ponosan sam što kao predsednik SSK mogu da ga primim ovde u prostorijama koje polako postaju sportski muzej Kraljeva. Uradio je mnogo na promociji Kraljeva, našeg sporta, pravi je primer mladima u svakom pogledu i to je veličina koja mora da se ceni i poštuje. Veliko hvala i bravo za sve što je postigao u protekle tri decenije, koliko je trener. Pripremili smo plaketu Sportskog saveza grada, našu majicu i dres njegovog matičnog kluba da ga potpiše i da zauzme svoje mesto u aleji slavnih u oblasti sporta u gradu na Ibru – rekao je Miloš Simović, predsednik Sportskog saveza grada Kraljeva.

Boris Bunjak potpisao dres matične kraljevačke Sloge koji će krasiti budući sportski muzej grada

Boris Bunjak je dres matične kraljevačke Sloge potpisao za budući sportski muzej koji će biti u prostorijama SSK. Istovremeno, priznatom stručnjaku dodeljena je plaketa krovne sportske organizacije grada, kao i majica Saveza. Boris Bunjak nije skrivao zadovoljstvo toplim prijemom u svom gradu, ali i činjenicom da se prate njegovi rezultati na svim svetskim meridijanima.