XS
SM
MD
LG

Ko će izboriti promociju u Ligu 1 ?

Foto: Swindon Town

Večeras kreće plej of u četvrtom rangu engleskog fudbala. Biće veoma zanimljivo a ako je pratiti trend iz nekih prošlih sezona, moglo bi biti i poprilično efikasno.

Mensfidl i Nortempton čine jedan par. Mensfild je imao šansu za direktnu promociju ali su na kraju završili tek kao sedmi dok je Nortempton zbog lošije gol razlike ostao bez promocije.

Mensfild sa klupe vodi Najdžel Klaf, sin legendarnog Brajana Klafa. Mlađi Klaf je dosta dobro posložio ekipu koja je igrala loše prošle sezone. Stefen Meklohin je ključni igrač ekipe od kojeg sve kreće. Pored njega, bitni su i momci poput Akina, Lasplija, Džonsona i Houkinsa. U veznom redu doprinos daje Kvin koji je neizostavni dio ekipe. 

Nortempton je takođe ofanzivno potentna ekipa a najviše zavise od Haskinsa i Pinoka koji igra u dobroj formi. Taun ima problema u veznom redu gdje najviše zavise od Mekgovena i Luisa. Međutim, obojica su propustili poslednji meč a Luis je već neko vrijeme van terena što je svakako hendikep za Nortempton.

Mensfild ima bolji napad dok Nortempton ima neuporedivo bolju odbranu a to bi moglo doći do izražaja u ovom dvomeču. Tokom sezone i jedni i drugi su dobili svoje domaće mečeve tako da će svakako biti važno i sada kako će igrati na svom terenu. Nortempton jeste favorit ali neće se Mensfild tek tako predati.

Drugi par polufinala čine Svindon i Port Vejl. Svindon je na kraju bio šesti a Port Vejl peti. Ekipe se dosta razlikuju jer se Svindon više oslanja na napad a Vejl na odbranu.

Ben Garner odlično je posložio Svindon. Taun je odigrao odličnu sezonu ali ipak nije mogao do direktne promocije. Velika prednost Tauna je to što napadački ne zavise od jednog igrača nego imaju dosta raspoloženih igrača. Čak je karakteristično za njih da nemaju izrazitog efikasnog napadača nego više zavse od krilnih i veznih fudbalera a najbitniji za ekipu su Mekirdi i Pejn koji su kombinovano postigli skoro polovinu golova Tauna.

Port Vejl je sa dvije pobjede u poslednja dva kola mogao izboriti promociju ali su imali neočekivan poraz od Njuporta u meču gdje su baš bili loši i pukli pod pritiskom. Vejl ima dosta kvalitetnih igrača. U veznom redu najviše zavise od Vorela, Peta i Koniona dok napad predvode Proktor i Vilson.

Tokom sezone ova dva tima igrala su dva sjajna meča. Oba su bili efikasni i zanimljivo je da su oba puta slavili gosti. I sada treba očekivati dosta kvalitetnije duele u njihovom dvomeču nego drugom polufinalu. Iako je Port Vejl završio ispred na tabeli, Svindon djeluje kao ekipa koja je spremnija za ovakve mečeve. Na kraju krajeva, Port Vejl je pokazao u završnici sezone da se ne zna nositi sa pritiskom a sada će pritisak biti ogroan.

Sve u svemu čekaju nas zanimljive utakmice. Sada je takav dio godine da kod Engleza skoro svaki dan ima nešto da se gleda i to treba iskoristiti i uživati u kvalitetnom fudbalu.