XS
SM
MD
LG

"Crveni" zbijaju redove pred novi okršaj sa Lazarevčanima

Foto: N. Kotlajić (fkradnicki.com)

Nakon osvojenog boda na teškom gostovanju ekipi Radnika u Surdulici, fudbaleri Radničkog 1923 pokušaće da u predstojećem duelu sa lazarevačkom Kolubarom, koji je na programu u četvrtak, 21. aprila, od 15 časova na stadionu “Čika Dača”, dođu do prvog trijumfa u plej-aut fazi Linglong Tajer Super lige Srbije, koji bi im povećao šanse za opstanak u superligaškom društvu.

Šest kola ostalo je do kraja sezone, a borba za opstanak u Linglong Tajer Super ligi Srbije sve više se rasplamsava. Bodovna razlika između najugroženijih ekipa i onih koje se nalaze u nešto povoljnijem položaju na tabeli je neznatna, pa se očekuje zaista buran finiš plej-auta.

Kragujevački superligaš se sa 31 osvojenim bodom trenutno nalazi u zoni baraža, sa podjednakim šansama da se domogne direktnog opstanka u ligi, ali i da se ponovo nađe ispod linije ispadanja. Zbog toga je predstojeća utakmica sa Kolubarom, jedna od tri koje će Kragujevčani odigrati na svom terenu u plej-aut fazi, od izuzetnog značaja za sudbinu ekipe koju sa klupe predvodi Nenad Lalatović.

Za razliku od “crvenih” koji u ovu utakmicu ulaze pod imperativom pobede, Lazarevčani u Kragujevac dolaze znatno rasterećeniji i sa zalihom od 37 osvojenih bodova koja im garantuje nešto mirniji finiš sezone.

- Očekuje nas duel sa odličnom ekipom Kolubare, koja je nakon promene trenera uspela da se podigne i pobedi Metalac u prošlom kolu, igrajući pri tom čitavo drugo poluvreme sa igračem manje. Sigurno da im skor od 37 osvojenih bodova omogućuje da u predstojeću utakmicu uđu znatno rasterećenije u odnosu na nas. Mi smo u takvoj situaciji da trenutno bežimo samo tri boda Novom Pazaru, a četiri Metalcu, tako da nam je pobeda u ovoj utakmici preko potrebna. Ja sam prethodnih dana u razgovoru sa igračima pokušao da ih malo rasteretim i lišim rezultatskog pritiska, mada su i oni sami svesni važnosti sutrašnje utakmice. Ono što me raduje, to je zaista sjajna atmosfera u ekipi, kao i dobar rad na treninzima i verujem da će to biti ključ za sutrašnji trijumf – izjavio je Lalatović.

Strateg Kragujevčana naglašava da je u ovim prelomnim trenucima sezone neophodna maksimalna mobilizacija svih onih kojima je Radnički 1923 u srcu i upućuje apel navijačima da sutra u što je moguće većem broju ispune tribine stadiona “Čika Dača” kako bi njegovim igračima pružili neophodan vetar u leđa u jednoj od najbitnijih utakmica u sezoni.

- Nama je svaka od preostalih šest utakmica do kraja sezone bukvalno borba za goli život. Pri tom imamo i najteži mogući raspored od svih ekipa u plej-autu, tako da nam je neophodna potpuna mobilizacija kako bismo došli do svog cilja. Ja znam da je sutra radni dan i da veliki broj naših navijača zbog poslovnih obaveza neće biti u prilici da dođe na stadion, ali ja ovim putem apelujem na sve one koji su u prilici da dođu i da nas podrže u ovoj za nas veoma bitnoj utakmici protiv jako kvalitetnog protivnika. Hajde da se u ovih preostalih šest kola svi ujedinimo, da budemo kao jedna velika i složna porodica i da svi zajedno na kraju ili časno poginemo ili opstanemo u ligi – poručio je Lalatović, koji na sutrašnjoj utakmici neće moći da računa na tri veoma bitna igrača – Nedeljka Piščevića zbog crvenog kartona u Surdulici, odnosno Marka Gajića i Sašu Jovanovića zbog povreda.

Mladi crnogorski reprezentativac Miloš Brnović, čiji je pogodak doneo “crvenima” bod na prethodnom gostovanju u Surdulici, nada se da će njegov tim nakon poraza i remija u prethodna dva odmeravanja snaga sa Lazarevčanima ove sezone konačno uspeti da doaka neugodnom rivalu.

- Kolubara je tvrda i dobro organizovana ekipa, posebno kada je reč o defanzivi. Imali smo priliku da se sastanemo sa njima dva puta ove sezone. U prvoj utakmici smo zasluženo izgubili, dok smo u drugoj bili bolji i mislim da smo zaslužili trijumf. Sigurno je da nas očekuje još jedna u nizu teških utakmica, ali atmosfera u ekipi je sjajna, dobro smo radili prethodnih dana i ukoliko dogovor iz svlačionice prenesemo na teren, dobar rezultat sigurno neće izostati – smatra Brnović.

Ulaznice za utakmicu po ceni od 300 dinara za istočnu i 400 dinara za zapadnu tribinu prodavaće se na biletarnici stadiona “Čika Dača” u četvrtak od 13 časova.

Televizija Arena Sport direktno će prenositi susret sa “Čika Dače” na svom Premijum 1 kanalu, dok će Televizija Kragujevac emitovati odložen snimak susreta.


Mladost 2 : 1 Spartak ŽK
Radnički 1923 1 : 2 Metalac
Radnik 3 : 0 Kolubara
Proleter 0 : 2 Novi Pazar
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Radnik 37 12 15 10 51
2 Kolubara 37 14 4 19 46
3 Mladost 37 12 9 16 45
4 Spartak ŽK 37 12 8 17 44
5 Novi Pazar 37 10 11 16 41
6 Radnički 1923 37 9 8 20 35
7 Metalac 37 8 9 20 33
8 Proleter 37 8 8 21 32