XS
SM
MD
LG

Plej aut PLS: Šapčanima lakši deo posla na Štrandu, u Zaječaru biti ili ne biti, može li Igor Savić da načini podvig sa Palančanima?

Foto: Prva liga Srbije

Dok timovi u plej ofu maštaju o najvišim dometima, dotle ekipe iz plej auta razmišljaju kako da izbegnu najgore i obezbede opstanak. Od ugrožene “osmice”, Mačva je najbezbrižnija i ima sedam bodova viške od prvog tima ispod crte. Svesni su blizine opstanka i duel sa Kabelom neće shvatiti kao prijatan izlet do Novog Sada. Domaćin u nastavku nije osvojio ni bod, ali su pružili svakom protivniku žestok otpor, tako da će odigraće odgovorno i disciplinovano kao da igraju sa najačim ekipama. Meč na Štrandu propustiće Pešić.

Rad je vezao tri pobede i slabi rezultati iz nastavka sezone su za nebesko plave ružna prošlost. Sa novim trenerom Brankom Mirjačićem na Banjici duvaju topliji vetrovi, ali još se nisu obezbedili i potrebno je da nastave u istom ritmu kako bi stigli do luke spasa. Odlaze put Zlatibora na megdan timu koji je tri boda ispod na tabeli, i znaju da ih očekuje odgovorna i teška utakmica. Domaćin igra tvrd, tranzicioni fudbal, prekidi su im jača strana. Rad će na Zlatiboru biti jači za Gašića. Za domaćina utakmica sa Beograđanima je od presudnog značaja i ako pobede jednom nogom su ostali u ligi, ako ne uspeju biće u velikom problemu. Trener Ristanović ima probleme sa povređenim igračima tako da neće moći da računa na Kulenića i Vrbića, a golman Lučić je pod znakom pitanja.

Za Zaječarce utakmica sa Dobanovčanima je biti ili ne biti. Ulog je velik i vodi bliže opstanku. Trenera Stojčevskog brinu povrede ključnih igrača, tako da su u Šapcu pre vremena izašli iz igre Božović i Davidović. O Budućnosti znaju gotovo sve, radi se o čvrstoj, dobro organizovanoj ekipi, koja na strani pruža bolje partije. Povoljna okolnost je da su oba duela dobili, i neće srljati, strpljivo će graditi akcije i čekati greške rivala. Zbog kartona izostaje Petrović, Mašić i Radunović (povrede), a u tim se vraća Ture. Gosti su uprkos dobroj igri ostali bez planirane pobede protiv Zlatibora. Respektuju rezultate domaćina u nastavku sezone, očekuju dosta zahtevnu i neizvesnu utakmicu. U ekipu se vraća Lainović.

OFK Bačku je preuzeo Igor Savić, četvrti trener ove sezone i pred njim je Sizifov posao, na koji način izvesti ekipu iz opsane zone i nadoknaditi bodovni deficit. Savić navodi da su nekompletni zasluženo izgubili na Banjici. Za njih je svaka utakmica finale pre finala, i o RFK Grafičaru imaju visoko mišljenje. Znaju da se radi o najvećim talentima srpskog fudbala, i baš zbog mladosti skloni su oscilacijama u igri. Naročito su neuspešni na gostovanjima i tu Palančani vide šansu da ih iznenade i uknjiže preko potrebnu pobedu. Domaćin će biti jača za Milenkovića, Obadova i Karišića.


Mačva 1 : 1 RFK Grafičar
Zlatibor 2 : 1 OFK Bačka
Budućnost 2 : 1 Rad
Timok 1919 5 : 0 Kabel
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 RFK Grafičar 37 15 6 16 51
2 Mačva 37 12 12 13 48
3 Rad 37 13 9 15 48
4 Zlatibor 37 12 11 14 47
5 Budućnost 37 11 12 14 45
6 Timok 1919 37 11 7 19 40
7 OFK Bačka 37 8 15 14 39
8 Kabel 37 2 7 28 13