XS
SM
MD
LG

Dragan Radojičić: Na svakoj utakmici ići ćemo na pobedu

Dragan Radojičić - foto: fkvojvodina.rs

Vojvodina je pobedom nad Proleterom prekinula crni niz od šest poraza i ta tri boda bila su dovoljna da izbore plej of. Uoči prve utakmice sa Napretkom trener Dragan Radojičić je slikovito i stručno, kako on zna i ume, odgovarao na pitanja novinara.

- Očekivanja nas utakmica sa izuzetno kvalitetnim protivnikom, koji je u nadoknadi vremena izborio plej of, u stresnoj utakmici. Sigurno su vremenom podigli samopouzdanje i popravili raspoloženje, isto kao mi posle pobede nad Proleterom. Oba protivnika biće maksimalno motivisani i raspoloženi. Napredak ima veoma kvalitetne igrače na svim pozicijama. Tu bih izdvojio sjajnog golmana Vasiljevića, koji će nam biti poslednja prepreka. Mi imamo imperativ pobede, imamo evropske ambicije. Verovatno ih ima Napredak, jer je blizu po broju bodova. Moji igrači su izuzetno motivisani, verujem da će se pokazati u pravom svetlu i da ćemo pobediti - rekao je u uvodu Radojičić i osvrnuo se na izostanak beka Lazarevića iz startne postave. - Sigurno će nam, kaže on, izostanak Lazarevića mnogo nedostajati. Teško da njegove kvalitete i njegov način igre mogu da zamene neko drugi, ali koga nema bez njega se mora.

U prethodnom susretu golman Napretka Vasiljević bio je junak sa dva odbranjena jedanaesterca.

- Penal može da bude samo slabo izveden, koliko da je golman kvalitetan. Retko se dešava da golman briljantno odbrani, ali ako se izvede valjano, onda mora biti gol. Nadam se da nećemo čekati penal, o tome i ne razmišljamo i očekujemo da utakmicu rešimo golovima iz igre - dao je stručno tumačenje poznati stručnjak i naveo da u Evropu vode samo pobede.

- Igramo tri utakmice kod kuće, četiri u gostima. U četvrtom i petom kolu sa Zvezdom i Partizanom. Svi imaju sličan, težak raspored, tako da bi trebalo razmišljati samo o narednoj utakmici. Sve ekipe su izjednačene, moramo pokazati karakter, što je veoma važno. U tom segmentu smo se već podigli. Nećemo menjati svoj stil igre i ići ćemo na pobedu u svakom meču. Verujem u igrače i siguran sam da ćemo sprovesti u delo sve ono što smo pripremili. To mi daje za pravo da verujem da ćemo na kraju izaći kao pobednici iz ove bitke - poručio je Radojčić na koferenciji za štampu pred duel sa Napretkom.


Crvena zvezda 3 : 1 Voždovac
Partizan 2 : 0 Radnički (N)
Čukarički 0 : 0 Napredak
TSC 0 : 2 Vojvodina
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Crvena zvezda 37 32 4 1 100
2 Partizan 37 31 5 1 98
3 Čukarički 37 15 15 7 60
4 Radnički (N) 37 12 15 10 51
5 Voždovac 37 13 10 14 49
6 TSC 37 13 9 15 48
7 Vojvodina 37 13 6 18 45
8 Napredak 37 10 8 19 38