XS
SM
MD
LG

Repriza derbija u Inđiji, "Želja" na popravnom u Ivanjici, za Žarkovčane debituje mlađani David Ivić (17)

Foto: Prva liga Srbije

Ušli smo u samu završnicu Prve lige Srbije kada klubovi treba da materijalizuju dosadašnji učinak i krunišu rezultatskim ostvarenjima. Plej of je ujedinio najbolje klubove i kako reče jedan od trenera, svaka od sedam utakmica biće derbi. Na vrhu je gužva i svaki kiks, gol, ili poraz može imati dalekosežne posledice. Neće biti previše vremena za popravak, tako da će svaki meč zahtevati punu koncentraciju, mobilnost i efikasnost.

Već u prvom kolu ponoviće se derbi iz 28. kola, između vodeće Inđije i drugoplasirane Mladosti GAT. Treneri obe ekipe bili su poslovično oprezni i nisu se ustezali da podele epitete, sa dozom respekta prema rivalu. Milan Kuljić je izrazio zadovoljstvo prvim mestom i naveo da ih prave borbe tek očekuju. - Dobro poznajemo Mladost GAT, radi se o najkonstantnijoj i najkvalitetnijoj ekipi u ligi. Dueli sa njima su uvek teški, neizvesni, i spremno ih očekujemo. Trudićemo se da timskom igrom neutrališemo njihove vrline, a to je ofanzivna tranzicija i prekid, samim tim naš kvalitet će doći do izražaja - naveo je mladi stručnjak. Inđija će biti jača za Stojanovića i Bojovića, Milosavljev je fit, jedino je još rovit Rađen. Đurić i Plavšić propustiće derbi zbog suspenzije.

Poslednji derbi pripao je lideru, i u redovima Novosađana uzdaju se, pored igračkog umeća, u sreću. - U dobroj atmosferi očekujemo utakmicu, biće to okršaj po kvalitetu dve superligaške ekipe. Pre dve nedelje sitnice i individualne greške su odlučile derbi, nadam se da ćemo mi ovog puta imati više sreće - uveren je Ljubomir Ristovski.

Drugi duel u rangu derbija odigraće se u nedelju između Javor Matisa i Železničara. Ivanjičani su pre deset dana dobili “dizelku”, ali su svesni da su teško došli do trijumfa. U prvom poluvremenu, kažu, bili su nadigrani od domaćina, ali u nastavku su odigrali onako kako su želeli i kaznili rivala za promašaje. Utakmicu očekuju u dobrom raspoloženju i respektuju rezultate tima iz Pančeva koji je sačinjen od superligaških igrača i očekuje sasvim drugačiju utakmicu. I dalje su van pogona povređeni Grabež, Marčić I Eimoru.

Znaju u Železničaru da je ulog prevelik, i da više nema popravnog. Veruju da iznenađenja ne može biti, iz poraza su izvukli pouke, to potvrđuje trijumf u Inđiji. Podigli su formu i znaju da domaćin ima čvrst tim, koji igra dugo zajedno. Gro tima sačinjavaju superligaški iskusni igrači. Po pravilu na utakmicama dva rivala pada dosta golova, sada zbog velikog uloga moraju odigrati opreznije i konkretnije.

Mladi sastav OFK Žarkova ugostiće iskusne Lozničane i nadaju se dobroj predstavi u Makiškoj šumi. Novi trener Nebojša Nešković nastavio je da sprovodi u delo dugoročnu strategiju kluba, a to je forsiranje mladih igrača. Sutra će debitovati kao starter mlađani špic David Ivić (2005). Za razliku od ekipa iz vrha neće biti opterećeni visokim dometima i težiće kroz afirmaciji svoje mladosti da svakom rivalu pomrse račune. Poznaju model igre rivala koja se zasniva na posedu i brzoj tranziciji i za to imaju odgovor. Duel sa Loznicom propustiće zbog kartona Stojanović i Dukić.

Od kako je seo na klupu “Traktorista” Bojan Krulj je preporodio ekipu i bez obzira kako na kraju završe, poneće epitet najprijatnijeg iznenađenja, a Krulj trenera godine. Još je rano za priznanja svestan je toga mladi stručnjak i okrenut je narednom rivalu Radničkom. Možda deluje kao iznenađenje, ali rezultati govore da je IMT-e prvi po ostvarenjima u nastavku sezone a Mitrovčani odmah iza njih. Poznati su im kvaliteti rivala, radi se o sklopu mladosti i iskustva, neguju za oko lep fudbal. Utakmicu će propustiti Zorić i Marković, dok je Luković pod znakom pitanja.

U Mitrovici su prezadovoljni rezultatima u proteklih devet kola (šest pobeda) i šestim mestom na tabeli. Tvrde da odlaze na megdan mladoj i tehnički potkovanoj ekipi, dobro ukomponovanoj, disciplinovanoj, koja po kvalitetu spada među tri ekipe u ligi. Trener Dejan Nikolić ima kadrovskih problema i povređeni Petrović, Milić, Dimitrić i Sadik neće igrati.


Inđija 2 : 0 Radnički (SM)
Mladost GAT 2 : 3 IMT
Javor Matis 1 : 0 Loznica
Železničar 1 : 0 OFK Žarkovo
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Mladost GAT 37 21 9 7 72
2 Javor Matis 37 19 12 6 69
3 Železničar 37 20 8 9 68
4 IMT 37 19 10 8 67
5 Inđija 37 19 7 11 64
6 OFK Žarkovo 37 14 7 16 49
7 Radnički (SM) 37 13 9 15 48
8 Loznica 37 12 9 16 45