Mačva i Timok 1919 obećavaju spektakl, "Građevinari" žele nastavak serije, Grafičar ubedljiv protiv Kabela

Foto: Prva liga Srbije

Prvoligaši u plej autu imaju probleme jedne vrste, a to su najviši dometi, dotle klubovi koji su ostali ispod crte imaju probleme druge vrste i vojuju bitku za opstanak. Izuzev Kabela koji je i teorijski ispao, traži se još najmanje tri putnika za Srpsku ligu. Izuzev Mačve, ostali ekipe deli samo dva boda, tako da sledi bespoštena borba kako bi se našli iznad pete pozicije.

Prvi na teren izlaze danas RFK Grafičar i otpisani Kabel. Prema očekivanju domaćin je zabeležio ubedljivu pobedu 5:0 i učvrstio se na drugom mestu tabele.

U Šabac stižu preporođeni Zaječarci, koji su po učinku u nastavku prvenstva treći. Pre dve nedelje međusobno su ukrstili koplja i odigrali bez golova. Prvi deo meča pripao je gostima, da bi u nastavku Mačva preuzela inicijativu, ali bez golgeterskog učinka. - Moramo zatvoriti sredinu terena i biti efikasniji nego prošli put, napominje trener Milan Milanović i dodaje da će duel izjednačenih rivala odlučiti sitnice i mali propusti. Iskusni stručnjak ima kadrovskih problema, nekolicinu bolesnih i povređenih igrača. Izvesno je da će odsustvovati Marković, Pejčić i Nikolić (kartoni), a u tim se vraća Samurović.

U Timoku 1919 posle dve vezane pobede atmosfera je povoljnija i optimizam zrači na svakom koraku. Pre tri kola odigrali su bez golova i žale za propuštenim prilikama. Znaju da je u Šapcu uvek dobra atmosfera, publika aktivno navija i uzdaju se u nešto slabiju realizaciju domaćina. Uvereni su da ko bude više ofanzivan i napadački nastrojen, biće bliži pobedi. U tim se vraća Petrović, Mašić i Radunović su van pogona zbog povreda, Subotić, Trimanović i Jovanović nemaju pravo nastupa, jer su na pozajmici iz šabačkog prvoligaša.

Rad u plej autu sutra na Banjici dočekuje pretposlednju OFK Bačku. “Građevinari” su došli sebi pobedama nad Kabelom i Loznicom, i optimizam je prisutan na svakom koraku. Trener Branko Mirjačić ipak poziva na opreznost, jer pred njima je još sedam finala. Svaka utakmica za njih je od životne važnosti i mladi stručnjak očekuje ekstra borbenu i tvrdu utakmicu. Gosti su nastavili sa smenama trenera i samo što je otišao Nikola Puača, ni njegov naslednik Trivo Ilić nije se dugo zadržao i već je bivši. Kako će se to odraziti na ekipu ostaje da se vidi. "Nebesko plavi" biće jači za Gašića i štopera Đurđevića, a meč će propustiti Milenković i Obradov.

Za Dobanovčane svaka utakmica je derbi i kvalifikaciona. Trenerski tandem Smiljanić-Kljajić od svojih igrača zahtevaju red, rad i disciplinu, uvereni su da ova ekipa zaslužuje da naredne sezone bude prvoligaš. Kljajić navodi da nikog ne interesuje šta je bilo i svaki naredni protivnik je bitan i najvažniji, pa tako i Zlatibor. Radi se o tvrdoj defanzivnoj ekipi, koja zna da igra na rezultat, predvođena od iskusnog trenerskog vuka Predraga Ristanovića. Zbog kartona duel će propustiti Lainović.


Mačva 1 : 1 RFK Grafičar
Zlatibor 2 : 1 OFK Bačka
Budućnost 2 : 1 Rad
Timok 1919 5 : 0 Kabel
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 RFK Grafičar 37 15 6 16 51
2 Mačva 37 12 12 13 48
3 Rad 37 13 9 15 48
4 Zlatibor 37 12 11 14 47
5 Budućnost 37 11 12 14 45
6 Timok 1919 37 11 7 19 40
7 OFK Bačka 37 8 15 14 39
8 Kabel 37 2 7 28 13