XS
SM
MD
LG

Polufinalni turnir kupa Srbije za 2005. godišta u Bečeju

Tajm aut Bečejaca - foto: V. Jankov

Vaterpolsti Crvene zvezde i NBG Vukovi pobedama su otvorili polufinalni turnir kupa Srbije za 2005. godište i mlađe u Bečeju. Crveno-beli su savladali domaćina Bečej sa 15:11 (2:3, 3:4, 6:3, 4:1), a NBG Vukovi šabačku Savu sa 8:7 (1:1, 4:2, 1:1, 2:3)

Premijernu utakmicu dvodnevnog turnira kraj Tise bolje su otvorili domaćini Bečejci, ali sredinom druge četvrtine, kod retzltata 6:2 u njihovu korist, Aleksa Tanasković nije iskoristio peterac i kola su krenula nizbrdo. Isti igrač u dva navrata nije podigao ruku u defanzivnom bloku i Beograđani su sa distance postigli golove i vratili se u igru. Kako je utakmica odmicala, Bečejci su padali i u defanzivnim i u ofanzivnim zadacima, što su spretniji Beograđani iskoristili i stigli do zaslužene pobede. Kod Bečejaca su golove postigli samo Luka Bošković šest i Aleksa Tanasković pet, a u ekipi Crvene zvezde najefikasniji sa šest golova bio je Rodoljuv Gajić, a tri ključna gola postigao je Dimitrije Dekić.

U drugoj utakmici prvog kola novobeogradski „vukovi“ su stalno imali prednost, ali su „čivijaši“ odgovarali na het-trik Bečejca u redovima Novobeograđana Marka Vukovića (3:3). Potom je razlika uvećana na tri gola i bilo je (8:5) na 1,42 do kraja utakmice, a konačnih 8:7 je postavljeno sekund pre kraja, što znači da pobeda Novobeograšana nije dolazila u pitanje. Marko Vuković je sa četiri gola bio najefikasniji igrač utakmice, a u redovima Šapčana po dva gola postigli su Veljko Dabić i Filip Novaković.

Danas se igra poslednje treće u kom se sastaju NBG Vukovi - Crvena zvezda (11) i Bečej - Sava (12,30). Dve prvoplasirane ekipe sa polufinalnih turnira u Bečeju i Novom Sadu igraće na finalnom turniru, a mesto će senaknadno odrediti.