XS
SM
MD
LG

Protekla godina najuspešnija za trsteničke kuglaše

Kuglaši trsteničke "Prve petoletke"

Prema rečima predsednik kuglaškog kluba "Prva petoletka" i uspešnog kuglaša Ivana Trošića, protekla godina bila je za ovaj klub istorijski najuspešnija. Prva ekipa je superiorno osvojila Prvu ligu Srbije i plasirala se u Super ligu Srbije. Aleksandar Rajić je u disciplini sprint postao šampion države, dok je Marko Nikolić osvojio bronzanu medalju.

Ilija Jevremović je postao kadetski prvak države u pojedinačnoj konkurenciji kao i u kombinaciji, a u mix parovima je osvojio bronzanu medalju. Bogdan Trailović je postao kadetski šampion Srbije pojedinačno i u kombinaciji. Kristina Trošić je postala kadetska šampionka države u kombinaciji dok je u pojedinačnoj konkurenciji vicešampionka.

Trošić dodaje da je osvojeno i vise medalja i pehara na takmičenjima, u KUP-u gradova, regionalnim prvenstvima, a zbog pandemije korona virusa odložen je Svetski kup, sa koga bi se sigurno trstenički kuglaši vratili sa medaljama.

Na najbolji način trstenički kuglaši su prezentovali svoj grad i državu Srbiju. Trošić veruje da će entuzijazam koji vlada u ovom klubu i ljudi koji vode opštinu Trstenik, kao i Sportski savez, biti dovoljni da Trstenik posle 20 godina ponovo poseduje svoju takmičarsku kuglanu, koja im je obećana da se kroz projekat realizuje.