XS
SM
MD
LG

Sopot zaustavio "parni valjak"

Foto: Nikola Pavlović - lična arhiva

Partizan je u okviru 9. kola Lige mladjih omladinaca grupa "A" u svom trenažnom centru "Tekloptik" u Zemunu dočekao ekipu Sopota. Igrače je već na zagrevanju dočekala jaka košava koja je tokom utakmice najviše problema zadavala golmanima, ali i igračima prilikom izvođenja kornera.

Prvu priliku na meču beležimo već u 8. minutu kada Partizan upućuje centaršut sa leve strane po zemlji, a štoper Sopota u nameri da loptu izbaci u korner, odbija je ka svom golu odakle je golman refleksno odbija pravo na nogu Brahića koji sa sedam metara šutira ali golman Sopota Suzić uspeva da zakači loptu i usmeri je u korner. Rezultirajući korner je ponovo pružio šansu igračima Partizana, usledio je dobar centaršut na drugu stativu gde se sam nalazio Stamenković koji glavom upućuje udarac ka golu, ali se Suzić ponovo istakao i sačuvao mrežu.

U 24. minutu kapiten domaćih Veljić, ulazi po levoj strani u kazneni prostor i šutira, ali se golman Sopota ponovo lepo snašao i nogom odbranio ovaj pokušaj "crno-belih". U 32. minutu ponovo je Partizan bio opasan, posle osvojene lopte na sredini terena, igrači Partizana polaze u napad po desnoj strani odakle upućuju centaršut pravo na glavu svog špica koji se oslobodio svojih čuvara, ali loptu koja je padala pravo na njega golman "Vukova" uspeva da boksuje jednom rukom i otkloni opasnost.

Ono što je bilo vidljivo je da je Partizan bio dominantniji tim u prvom delu igre i kao da se samo čekao trenutak kada će postići pogodak. Međutim, odbrana Vukova na čelu sa Suzićem koji je zasigurno poneo epitet najboljeg pojedinca u prvom poluvremenu to nije dozvolila i na poluvreme se otišlo rezultatom 0:0. 

Odmah na početku drugog poluvremena u 46. minutu na tridesetak metara od gola fauliran je igrač gostiju Janković. Loptu na cantaršut nameša Jakovljević koji dobrim udarcem uspeva da loptu prebaci preko visokih štopera Partizana i ona dolazi do Milišića koji glavom u visokom luku loptu šalje iza leđa golmana Rakonića, koji svojom paradom samo ulepšava ovaj gol za 0:1.

Foto: Nikola Pavlović - lična arhiva

Samo tri minuta kasnije "crno-beli" su imali šansu da poravnaju rezultat kad je Mihalek posle solo prodora po levoj strani uputio loptu ka Brahiću koji se nalazio sam na sedam metara od od gola, ali koji na sreću igrača Sopota maši celu loptu koju zatim Jakovljević izbacuje u aut. Ponovo preti Partizan u 53. minutu, Moračanin oduzima loptu, prolazi tri igrača u ljubičastim dresovima i iskosa ulazi u kazneni prostor, šutira u bliži ugao, ali lopta trese mrežu sa spoljne strane.

Ono što je postalo odmah vidljivo je da se nakon postignutog pogotka ekipa Sopta malo opustila, igrali su "Vukovi" timski, jedan za drugog i ta borbenost se isplatila. U 65. minutu štoper domaćih upućuje slab bas prema svom saigraču na suprotnoj strani koji preseca Mihailović i ulazi po desnoj strani u šesnaesterac odakle šutira snažno u dalji ugao gola, Rakonić je nemoćan i mreža "crno-belih" se trese po drugi put na ovom meču - 0:2.

Ono što se mora primetiti je blaga pristrasnost glavnog sudije Stokića prema domaćoj ekipi, što je neprihvatljivo, bez obzira na protivnika, rezultat ili ime domaćeg kluba. Poslednju šansu na meču beležimo u 80. minutu kada Veljić izlazi "1 na 1" sa Suzićem koji dobrim postavljanjem skraćuje ugao i nogom brani svoj gol.

Do kraja meča nije bilo većih šansi. U 92. minutu sudija se oglašava poslednjim zviždukom i igrači Sopota odlaze do svojih navijača sa kojima proslavljaju ovu veliku pobedu nad beogradskim "crno-belima". 

PARTIZAN - SOPOT 0:2 (0:0)

STADION: SC Teleoptik ; GLEDALACA: 30 ; Glavni sudija: Jovan Stokić ; Pomoćne sudije: Mateja Leudar i Nikola Tanović.

PARTIZAN: Rakonić (Vojvodić 68'), Fijala (Knežević S 46'), Ćelić, Stupar (Knežević A 77'), Stamenković, Moračanin (Marinković 77'), Miraljemović, Krasić (Anđelović 62'), Brahić (Ružić 55'), Lukić (Mihalek 46'), Veljić. IZMENE: Vojvodić, Ružić, Knežević S, Mihalek, Marinković, Knežević A, Anđelović.

SOPOT: Suzić, Ostojić V, Stanojević M, Koroman, Životić, Mihailović (Damnjanović 90'), Marinković, Jakovljević, Prokić, Milišić, Janković. IZMENE: Vitković, Ostojić M, Pavlović, Damnjanović, Milivojević, Jevtić.


OFK Beograd 2 : 1 Brodarac
Rad 3 : 0 Zemun
IMT 2 : 0 Crvena zvezda
Radnički (NB) 0 : 1 RFK Grafičar
Studentski grad 1 : 3 Lokomotiva
Partizan 0 : 2 Sopot
OLE 1 : 1 Sinđelić
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 OFK Beograd 9 9 0 0 27
2 Partizan 8 6 1 1 19
3 Rad 9 5 1 3 16
4 Zemun 8 5 0 3 15
5 Radnički (NB) 9 5 0 4 15
6 Crvena zvezda 8 4 0 4 12
7 RFK Grafičar 8 4 0 4 12
8 Sinđelić 8 3 2 3 11
9 IMT 9 3 2 4 11
10 Voždovac 8 3 1 4 10
11 Sopot 8 3 1 4 10
12 Brodarac 9 3 0 6 9
13 OLE 8 2 2 4 8
14 Lokomotiva 8 2 1 5 7
15 Studentski grad 9 0 1 8 1