XS
SM
MD
LG

PLS: Treći derbi u Ivanjici, dolazi silna Mladost GAT, mogu li "traktoristi" zaustaviti lidera?

12. kolo Prve lige Srbije rasteglo se na tri dana i biće zaključeno u sredu duelom između OFK Bačke i RFK Grafičara. Raspored je hteo da Javor Matis i treći derbi igra u Ivanjici, ovog puta ugostiće Mladost GAT. Ostalih pet susreta garantuje uzbudljive i neizvesne duele. Nažalost vreme ne ide na ruku prvoligašima i kiša i raskvašeni tereni biće veliki protivnici igračima.

Jedan od derbija jeseni odigraće se u nedelju u Ivanjici, gde gostuje drugoplasirani Mladost GAT. Obe ekipe su uspešne u poslednjih pet kola sa po tri pobede i bez poraza. Novosađani imaju pobedu više i za toliko su bolji na tabeli. Trener Žarko Đaković zna da domaćin ima iskusan i zreo sastav, igraju tvrdo i čvrsto u Ivanjici i, shodno tome, veli, moraće da im se suprotstave disciplinovano u organizaciji igre. Ožegović je odradio suspenzoju i Novosađani putuju kompletni u Ivanjicu.  

"Traktoriste" očekuje još jedan zahtevan meč i gostovanje lideru u Inđiji. Poznato je da Inđija igra dopadljivo, na gol više, kao i gosti. Tabela sve govori i ulogu favorita prepuštaju Sremcima, ali će pokušati da prekinu negativan niz od dva poraza. Trener Jandrić je proveo šest meseci u IMT-u i zna kako klub funkcioniše. Individualno su, kaže on, najjači u napadu a zašto su rezultatski neuspešni u to ne želi da ulazi. Jandrić može da računa na Kukolja, Stojanovića, Riznić  je rovit, dok je Đurić duže vreme na listi povređenih.

Bivši superligasi sutra će u Šapcu odmeriti snage. Dok je Mačva uspešno startovala i u grupi je timova za najviši pkasman, dotle Zlatiborcima ne cvetaju ruže. Predrag Ristanović je ponovo odstupio sa klupe i ustupio mesto Žarku Jovanoviću, dojučerašnji trener Mladog radnika 1926, je juče odradio prvi trening. - Ekipa je deprimirana i potrebno je da se psihološki podigne, moramo se mobilisati u kratkom roku, zaigrati brže i agresivnije. Igrači su dobro fizički pripremljeni, zadržaćemo ono što je dobro, ostalo ćemo da menjamo - prve su impresije iskusnog stručnjaka. Za Mačva tvrdi da je odlična ekipa, igraju sa tri napadača, a kapiten Adamović i Belić su motori ekipe. 

Timok 1919 vezao je dva poraza i sutra igra u Makiškoj šumi protiv OFK Žarkova, koji je prekinuo negativnu seriju visokom pobedom na Zlatiboru. Pred Zaječacima je borba za opstanak i respektuju domaćina. Kačar je povređen, očekuje se povratak Golubovića. Novom strategu Žarkovčana, Igoru Saviću se posrećilo ubedljivom pobedom na Švajcariji. U ekipi se vratilo dobro raspoloženje, vidi se, kaže Savić, druga energija, sve je drugačije. Radi se o mladoj ekipi sa ogromnim potencijalom, koja tek treba da sazreva. Protiv Zlatibora Savić je u vatru gurnuo čak šest bonusa. Kad je Timok 1919 pitanju, analizirali su ga i uočili da znaju i hoće da igraju, i kroz igru teže da dođu do protivničkog gola.

Na prvi pogled Mitrovčana očekuje najlakši posao u duelu sa poslednjim Kabelom. U Radničkom ne gledaju tabelu, ne žele ulogu favorita, posvećeni su postavci igre i težnji da nastave kontinuitet dobrih rezultata. Duel sa Novosađanima propustiće zbog kartona Stevanović.

Budućnost se dolaskom Milana Kuljića konsolidovala i iz dva meča osvojila četitri boda. Bode oči veliki broj primljenih golova i na defanzivi je novi stručnjak dosta radio. Kulić kaže da ih očekuje neizvesna i teška utakmica. Rad je u prethodnom periodu napravio niz ozbiljnih rezultata, to je za respekt, moglo se čuti iz tabora Dobanovdana, za koje neće igrati povređeni Ilić, Šljivić je i dslje na poštedi, dok se Markišić vratio u trenažni proces. 

Trener Železničara, Dragan Aničić, tvrdi da ih očekuje jedno od najtežih gostovanja u Klupcima. - Ranije sam, navodi on, trenirao Loznicu, dobro ih poznajem, radi se o iskusnom sastavu i posebno su dobri kod kuće. Poznati su mi kvaliteti Milinkovića, Ivića, Ilića, Komarčevića... Utakmicu će propustiti Protić, Kostić i Konatar.

12. kolo se zaključuje u sredu duelom između OFK Bačke i RFK Grafičara. Dolaskom Nikole Puače u Bačku Palanku došli su i rezultati, i tri utakmice su bez poraza. Ne mogu se pohvaliti efikasnošću, ali imponuje čvrstina zadnje linije  tima. Beograđani se nalaze u nezavidnoj situaciji, i na poslednjih pet mečeva četiri puta su poraženi, doduše imaju dve utakmice manje i očekivanja su da kad se budu kompletirao da će doći rezultati. 


30 .kolo Prva liga Srbije
Radnički (SM) 1 : 0 Zlatibor
OFK Bačka 0 : 1 Timok 1919
RFK Grafičar 1 : 3 IMT
Mačva 0 : 0 Mladost GAT
OFK Žarkovo 1 : 1 Budućnost
Inđija 1 : 3 Železničar
Javor Matis 4 : 0 Kabel
Rad 1 : 0 Loznica
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Inđija 30 17 7 6 58
2 Mladost GAT 30 16 9 5 57
3 Javor Matis 30 15 11 4 56
4 Železničar 30 15 7 8 52
5 IMT 30 13 10 7 49
6 Radnički (SM) 30 13 7 10 46
7 OFK Žarkovo 30 12 6 12 42
8 Loznica 30 11 8 11 41
9 Mačva 30 10 9 11 39
10 Budućnost 30 9 8 13 35
11 RFK Grafičar 30 10 5 15 35
12 Rad 30 9 8 13 35
13 Zlatibor 30 8 10 12 34
14 Timok 1919 30 9 6 15 33
15 OFK Bačka 30 6 15 9 33
16 Kabel 30 1 6 23 9