XS
SM
MD
LG
07.10.2021 Administrator

Jovana Kovačević: Daćemo sve od sebe da pobedimo i u sledećoj utakmici

Detalj sa meča Srbija - Turska (foto: RSS)

Posle ubedljive pobede nad reprezentacijom Turske u kvalifikacijama za EHF EURO 2022rukometašice Srbije nemaju vremena za odmor jer ih već u nedelju čekaju novi izazovi. Sledi druga utakmica kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Islanda, a do puta u Hafnarfjordur naše rukometašice će iskoristiti priliku da se kroz dva treninga što bolje spreme za sledećeg protivnika.

Odličan start kvalifikacija i važna pobeda u Zrenjaninu. Naša podmlađena selekcija je izgledala poletno i ubedljivo na terenu. Levi bek reprezentacije, Jovana Kovačević je sumirala utiske posle utakmice sa Turskom.

- Znale smo da utakmica protiv Turske neće biti laka, pogotovo što je to prva utakmica koju smo igrale u nekom podmlađenom sastavu. Od početka smo igrale našu igru i odmah se videlo da smo dominantnije u odnosu na njih i trudile smo se da održimo taj tempo tokom čitavog toka utakmice. Imale smo uspona i padova, ali na kraju smo uspele da ostvarimo pobedu. Postoji još stvari koje treba da ispravimo i za koje treba vreme da bi se uigrale, ali zaista smo se dobro osećale na terenu, započela je Jovana Kovačević.

Sledeći rival u kvalifikacijama za EHF EURO 2022 je Island

- Smatram da će utakmica protiv Islanda biti malo teža, samim tim što ne igramo pred našom publikom i što će put biti malo duži. Probaćemo da se skoncentrišemo i da ispravimo greške koje su se dogodile na prethodnoj utakmici. Potrudićemo se da damo sve od sebe da bi i sledeća utakmica bila završena pobedom.
 
Igrale ste u Zrenjaninu, na domaćem terenu uz odličnu podršku sa tribina

- Zbog toga nam je posebno drago, pogotovo posle dugog perioda kada zbog pandemije nismo mogle da igramo na domaćem terenu i pred svojom publikom. Zaista je bilo lepo igrati u Zrenjaninu pred tolikim brojem ljudi, veoma nam je značilo i dodatno doprinelo pobedi, zaključila je Kovačević.

Utakmica kvalifikacija za EHF EURO 2022 između Islanda i Srbije na programu je u nedelju, 10. oktobra 2021. godine od 18.00 časova. 

Izvor: RSS