XS
SM
MD
LG
25.08.2012 Dragan PEJIĆ

Srpska Crnja: Budućnost spremna za "budućnost"

Fudbalski klub iz varoši Đure Jakšića za novu sezonu doveo pet pojačanja a u prvi tim prekomandovao isto toliko talentovanih omladinaca – pa se nadaju kvalitetnim igrama, dobrim rezultatima, visokom plasmanu i afirmaciji mladih talenata iz vlastitog pogona Iako su prošlu sezonu završili u gornjem delu tabele Fudbalske lige Vojvodina - grupa Istok, fudbaleri Budućnosti su za predstojeću sezonu zadržali sve prvotimce a doveli čak petoricu novajlija, od kojih će, opšte je mišljenje, svaki na svoj način biti pojačanje.

- Naša ambicija ni ove godine nije plasman u viši rang takmičenja, jer nama u Srpskoj Crnji je ova liga potaman! Želimo da imamo tim koji će pružati kvalitetne igre, afirmisati mlade igrače ponikle u Crnji, ravnopravno se boriti sa svim ekipama i plasirati u gornji deo tabele. Zahvaljujući odličnoj saradnji sa lokalnim mesnim i opštinskim vlastima (naročito predsednikom opštine Peri Milankovu, opštinskim funkcionerom Branislavu Damjanovu i predsedniku MZ Srpska

Crnja Miletu Rajiću) obezbedili smo potrebna sredstva za stabilno finansiranje kluba na duži rok, kao i optimalne uslove za rad i razvoj fudbalera i kvalitetne uslove za takmičenje, što nam je omogućilo da svi fudbaleri vole ‘’Budućnost’’, jer redovno ispunjavamo ugorene obaveze, imamo idealne uslove za rad i takmičenje, a ponajviše se oslanjamo na vlastite snage, naročito u poslednje vreme kada kontinuirano i planski pružamo šansu i afiurmišemo u našoj fudbalskoj školi ponikle mlade fudbalere, a sa strane dovodimo samo neophodne, iskusne i visokokvalitetne igrače koje preporuči trener a koji odmah mogu da igraju i da budu pojačanje – kaže Vlada Lekin, predsednik Kluba.

I ove godine, kao i prošle, trener će biti Crnjanin Slobodan Živkov koji je više nego zadovoljan prelaznim rokom:
- U klub su se vratili naši raniji igrači: golman Martin Magda (Zadrugar, Lazarevo), vežnjak Jovica Lukin (Crvena Zvezda, Vojvoda Stepa) i štoper Stanislav Todorov (Slovačka), a doveli smo štopera Marka Samardžića (Zrenjaninac, igrao za Dolinu iz Padeja) i vežnjaka Nikolu Ajdarića (iz Hetina, igrao u Jedinstvu iz Banatskog Karađordjeva). Oni će sa već standardnim štoperom Zlatkom Vasiljevićem, špicem Slavkom Popovim i vežnjacima Rašom Ilićem, i Goranom Radišićem biti nosioci igre, a u tim ćemo planski ubacivati i nekog od naših 6 eskrtemno kvalitetnih omladinaca iz poznate i u vojvođanskim okvirima afirmisane fudbalske škole Milenka Zečevića – Petra Ticu, Stefana Prpu, Žarka Perina, Aleksandra Prokina, Marinka Kušića i Nemanju Kovačevića. Koliko se ovde kvalitetno radi sa mlađim kategorijama potrvda je da je u Banat iz Banatskog Dvora prešao naš prošlogodišnji prvi golman, 17-godišnji Slavko Ćirković. Iz Kluba je otišao, u Vojvoda Stepu, Djukanović, ali odlazak te dvojice lani standardnih prvotimaca nećemo osetiti jer smo na njihova mesta doveli adekvatna rešenja. Mislim da su nam sva mesta u timu kvalitetno popunjena, na ključnim mestima imamo najbolje i najiskusnije igrače a mladi su dovoljno kvalitetni da s pravom očekujem(o) da daju neophodan polet, svežinu i kreativna unapređenja/iznenađenja. Pripreme smo počeli na vreme sa tridesetak fudbalera i, sudeći po prvim kontrolnim utakmicama, bićemo znatno ujednačeniji, jači i kvalitetniji no u minuloj sezoni u kojoj smo osvojili 7 mesto – kaže trener Živkov.

Dejan Savin, potpredsednik ’’Budućnosti’’:
- Crnja će, kao i do sada, i u ovoj sezoni svim gostujućim ekipama pružiti maksimalnu bezbednost, konfor i gostoprimstvo. Ovde nikada niko nije bio izložen bilo kakvim neprijatnostima od uprave kluba ili publike, a gostujući igrači grubostima na terenu. Čak se ni sudije, koje su nas katkad znale oštetiti i u Crnji, nikada nikom nisu požalile na prijem i tretman u Srpskoj Crnji. Ovde negujemo kulturu da svako u sportu ima pravo na grešku, pogotovo ako nije tendenciozna, a polazimo od pretpostavke da su svi klubovi dobronamerni a sportisti i publika korektni – tako da u sezonu ulazimo bezbrižno i s ambicijom da ćemo nastaviti i proširiti prijateljstva sa svim sportskim klobovima i njihovim igračima, nagledati se lepog fudbala, a naravno i ostvariti rezultate koji će nam omogućiti plasman među prvih 4-5 ekipa – kaže Savin.

Idealan tim Iako se to još ’’ne zna’’, jer trener Živkov mudro ćuti, dobri poznavaoci Crnjanskih fudbalskih prilika su već sastavili idealan tim za predstojeću sezonu: Magda, Grban, Tica, Vasiljević, Samardžić, Todorov, Radišić, Lukin (Antin), Ilić, Ajdarić (Radin) i Popov (Prpa).


Radnički (B) 4 : 2 Zadrugar
Bilećanin 4 : 3 Proleter
Radnički (K) 2 : 0 Sloboda
OFK Kikinda 0 : 0 Jedinstvo (NB)
Budućnost 3 : 0 Jedinstvo (BK)
AFK 1 : 7 Bačka 1901
Kozara 3 : 2 Kolonija
Vršac 2 : 0 Borac
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Jedinstvo (NB) 30 23 5 2 74
2 Bačka 1901 30 22 4 4 70
3 Borac 30 18 6 6 60
4 Vršac 30 17 8 5 59
5 Kolonija 30 15 2 13 47
6 Budućnost 30 15 2 13 47
7 OFK Kikinda 30 11 8 11 41
8 Jedinstvo (BK) 30 12 3 15 39
9 Kozara 30 11 5 14 38
10 Radnički (B) 30 12 2 16 38
11 Radnički (K) 30 11 4 15 37
12 Proleter 30 10 6 14 36
13 Bilećanin 30 10 6 14 36
14 Sloboda 30 12 0 18 36
15 Zadrugar 30 5 4 21 19
16 AFK (-1) 30 2 3 25 8