XS
SM
MD
LG

SRBIJA JE ŠAMPION EVROPE! Đorđe Milićević je sa 3-0 slavio u finalu Nacionalnog PES21 Kupa

Srbija je postala šampion Evrope u PES-u, pošto je Đorđe ”Djole95” Milićević u finalu Evropskog Nacionalnog Kupa savladao Mučahita Sevimlija sa 3-0!

Nacionalni kup je veliko PES21 takmičenje u organizaciji Internacionalne esports federacije, EEF-a i Ukrajinske esports asocijacije. Na njemu su se takmičili najbolji pojedinci iz Evrope, a podršku je pružila i ukrajinska vlada, zbog čega je ovaj događaj imao nagradni fond of $5,000. Ovaj turnir je podržao i lično Vadim Kostjučenko, potpredsednik Ukrajinske fudbalske asocijacije.

Đole je danas prvo morao na megdan igraču iz Severne Makedonije, kojeg je uspeo da savlada sa 2-0. Tom pobedom je onda obezbedio plasman u finale, gde ga je čekao igrač sa kojim se već sastao u grupnoj fazi i koji je po mnogima bio glavni favorit za osvajanje celog turnira.

Pre nego što je počelo finale, odigrao se meč za treće mesto u kojem je Portugal savladao Severnu Makedoniju sa 2-1. Odmah nakon toga počeo je i meč koji smo svi čekali. Za razliku od svih ostalih, ovaj se igrao na tri dobijena meča.

U prvom je naš predstavnik odlično startovao, postigavši gol na samom startu. Očekivali smo da će meč biti dosta otvoren i pun golova, ali su odbrane sjajno funkcionisale na obe strane. Đole se branio bez greške, pa je tim rezultatom i završen prvi meč.

Drugi meč je krenuo dosta tvrdi, zbog čega nismo videli mnogo šansi na početku. Ipak, Đorđe uspeva da slomi otpor protivnika u 30. minutu, što je bio i rezultat na kraju prvo dela. U drugom poluvremenu je igrao vrlo smireno i čekao je svoje šanse, što je iskoristio u 74. minutu kada je postigao drugi gol. Do kraja je Mučahit uspeo da smanji prednost protivnika, ali to nije bilo dovoljno da se vrati u ovaj meč.

Treći meč je bio najuzbudljiviji u ovom finalu i meč koji Turčin nije smeo da izgubi. Ipak, već nakon 30 minuta igre, Đorđe dolazi do prednosti od 2-0, što stavlja njegovog protivnika u vrlo lošu poziciju. Ipak, on se nije predavao.  U 55. minutu postiže svoj prvi gol, samo da bi nekoliko minuta kasnije naš reprezentativac vratio dva gola razlike. Delovalo je kao da posao završen, ali sa dva gola u finišu, Mučahit je obezbedio produžetke. Obra igrača su imali mnogo prilika da privedu meč kraju do 120. minuta, ali su usledili penali. I jedan i drugi su mašili na početku, ali je Đorđe Uspeo da slavi sa 2-1 i tako da postane šampion Evropskog Nacionalnog Kupa.

Snimak finala možete pogledati preko sledećeg linka!

Pored velikog trofeja, naš predstavnik je takođe osvojio i novčanu nagradu u iznosu od €2.000! Naš intervju sa Đorđem možete pročitati klikom na sledeći link!