XS
SM
MD
LG

Iz Makedonije u svet

Čekajući novi angažman - pouzdani čuvar mreže Nikola Vujanac

Pouzdani čuvar mreže Nikola Vujanac nalazi se na novoj raskrsnici. Prošle sezone, 30.-godišnji vratar čuvao je mrežu ekipe Mazija, šampiona Maldiva, najbljeg kluba na ovom egzotičnom ostrvu i redovnog učesnika AFC Kupa.

Za mene je to bilo jedno novo i mogu reći prelepo iskustvo. Bio sam na ostrvu koje je pravi raj, koga žele svi da posete, da se tu odmaraju. Bio sam u ekipi koja dominira na ovom ostrvu u Indijskom okeanu i koja je organizaciono izuzetna. U klubu je bio i naš štoper, moj Kraljevčanin Petar Planić. Osvojili smo titulu, primio sam najmanje golova i imao najviše „klin šitova“. Nažalost, korona je i na Maldivima uzela danak i ona je jedini razlog zašto nisam produžio ugovor na kraju prošle sezone. Vratio sam se u rodno Kraljevo, malo odmarao i onda krenuo u potragu za novim klubom – kaže Nikola Vujanac, pouzdani čuvar mreže u najboljim godinama.

Spreman za nove izazove - golman u najboljim godinama Nikola Vujanac

Tokom svoje fudbalske karijere branio je boje Radnika iz Surdulice, Dinama iz Vranja, kraljevačke Sloge, Radničkog iz Pirota i Obilića. Zavidan trag ostavio je nastupajući u Severnoj Makedoniji za Belasicu, Akademiju Pandev i Sileks sa kojim je igrao i na međunarodnoj sceni.

Nastupao sam sa Sileksom u kvalfikacijama za Ligu Evrope i to se ne zaboravlja. Trenutno sam u Makedoniji, dok čekam na novi angažman treniram u Akademiji Pandev, trenutno vodećoj u Prvoj ligi našeg južnog suseda. Sa njima sam prošao i pripreme, ali novi klub još čekam. Bilo je nekoliko ponuda iz regiona, nismo uspeli da se dogovorimo, tako da sam još uek slobodan igrač – zaključuje Nikola Vujanac.

Posle nastupa u Severnoj Makedoniji, a pre odlaska na Maldive, Nikola Vujanac je čuvao mrežu Zvijezde'09, premijerligaša BiH. Gde će ga odvesti životni i fudbalski putevi, ostaje da se vidi.