XS
SM
MD
LG

Balša Koprivica Partizanov

Balša Koprivica

Balša, čiji je otac Slaviša član čuvene generacije crno-belih iz 1992. godine, posle skoro jedne decenije ponovo će obući dres kluba iz Humske. Iako je visok 216 santimetara izuzetno je pokretljiv i svestran odbrambeni igrač koji može da pokrije svih pet pozicija. U Partizan će doći sa prošlosezonskim posekom od 9,1 poena, 5,6 skokova i 1,4 blokade za samo 19,5 minuta što ne otkriva njegov pun potencijal, a sam je napomenuo da ga je odbrana Seminola naterala da nauči da brani svih pet pozicija, verujući da će mu ta svestranost pomoći.

„Treneri su se mnogo oslanjali na mene u situacijama da poremetim bekove rivala, da budem momak iz druge linije koji vodi, priča, skače. U napadu sam postavljao čvrste blokove, pomagao timu, nisam samo statirao. Očigledno je da sam imao određenu slobodu u napadu“, dodao je tada Koprivica koji će biti osmo pojačanje crno-belih ovog leta.

Pre njega u Humsku stu stigli tandem milanske Olimpije Kevin Panter i Zek Ledej, Rodion Kuruc koji se neposredno pred NBA plej-of rastao sa Milvokijem, pa Aleksa Avramović koji je poslednjih sezonu i po igrao za Estudijantes, Dalas Mur, prošlgodišnji član kineskog Gvangdžoa, Alen Smailagić, poslednje dve sezone član Golden Stejta i njihove filijale u Razvojnoj ligi iz Santa Kruza, te Jam Madar, do pre nekoliko dana član Hapoela iz Tel Aviva koga je 2020. godine kao 47.pika u NBA kaparisao Boston.

Izvor: hercegsport.com