XS
SM
MD
LG

Premetanje sna u javu srpskocrnjanske "Budućnosti"

FK BUDUĆNOST – stoje:  pomoćni trener Drinić, Todorov - Cane, Prpa, Radin-Aba, Todorović, Perin- Kovac, Đukanović-Dime, čuče: Šarenac, Nemanja Kovačević, Aleksandar Prokin, Srđan Prokin, Oljača i trener Miletić (nedosteju Stojičić, Savin, Bosančić i Vasiljević) - foto: Goran Savin

Nakon što je na opšte iznenađenje svih poznavalaca fudbala u Banatu ispala iz vojvođanskog ranga takmičenja (kao šestoplasirana ekipa od kraja tabele i sa 34 osvojena boda) "Budućnost" se tokom leta tiho u miru, bez pompe i bilo kakve ambicije i oglašavanja, pripremala za takmičenje u Zrenjaninskoj područnoj ligi, smatrajući to ispod nivoa i rejtinga koji Klub ima.

Izabrana je potpuno nova šestočlana uprava: Darko Števijan - predsednik, Rada Perin - sportski direktor, Zlatko Vasiljević - sekretar, Stanko Kovačević, Bojan Tomin i Goran Savi. Otišao je odlični trener Lakić iz Kikinde i igrači zimus dovedeni iz drugih sredina (Ilić, Vukobrat, Čanak, Latković, Nešić i Ratko) a zadržan samo plej Šarenac. Za trenera je angažovan Nebojša Miletić - Krdža iz Zlatice, koji je pre desetak godina već radio u Crnji i ostavio dobar utisak. U međuvremenu je radio u Bačkoj 1901 iz Subotice i Banatu iz Banatskog Dvora pa se procenilo da je sada iskusniji i kvalitetniji no ranije.

U tim je iz Perleza vraćen talentovani vežnjak Stojičić i iskusni golman Todorović iz Topolovca, ponovo su počeli da treniraju mladi talenti Savin, Oljača i Goran Tomin - Čojić a reaktiviran je i  par vremešnih ali još uvek odličnih štopera Đukanović - Radin. Kapiten, i po opštem mišljenju najbolji igrač, odlični štoper  Vasiljević, se još oporavlja od teške povrede i procenjuje se da će se u ekipu vratiti sredinom polusezone.

Na treninzima Budućnosti je redovno dvadesetak fudbalera koji konkurišu za prvi tima: golmani Todorovići i Lekin,odbramnebi igrači  Đukanović, Manojlović, Radin, Nikola Kovačević, Prpa i Bosančić, vezni igrači Nemanja Kovačević, Šarenac, Stojičić, braća Aleksandar i Saša Prokin, Oljača, Savin, Glišin, Lukin - Baća i Tomin te dva špica Todorov i  Perin. Intenzivno se traga za bar još jednim kvalitetnim špicem, ali em ih nema em su za ovaj rang takmičenja - preskupi!  Ipak, u Klubu veruju da će neko takav doći, kao što je pre nekoliko dana sam došao levi bek Bosančić nakon  što je dobio posao na graničnoj carini.

Bilo kako bilo, skockan je tim u čije visoke kvalitete je malo ko verovao ali koji je u prvoj prvenstvenoj utakmici u Melencima nadigrao i pobedio solidan tim Rusande, pokazavši da je ipak solidan, dobro ukomponovan i srećno izbalansiran starijim i mlađim igračima... rečju - obećavajući za ovaj stepen takmičenja.

- Budući da smo u ozbiljnoj besparici odlučili smo da stvorimo tim od sopstvenih igrača, vidimo šta i koliko s njim možemo a onda u polusezoni odlučimo o konačnoj ambiciji, a naša skrivena je eventualni povratak u Zonu, jer Klub dogodine slavi 100-godišnjicu postojanja i rada i uveliko bi to uveličalo jubilej i proslavu. Neskromno i neizvesno je to bilo najavljivati od starta, i nadalje smo suzdržani, ali do polusezone će sve biti jasno a nazimu ćemo konkretnije razgovarati o eventualnom premetanju sna u javu. Iako smo desetak godina uzastopno uspešno igrali u Vojvođanskoj ligi i u Zrenjaninskoj područnoj ligi smo zatekli ozbiljne timove: Polet iz Nakova, ŽAK iz Kikinde, Krajinu iz Krajišnika, Mladost iz Lukićeva i Banatskog Despotovca, Banat iz Zrenjanina i Čente, Vojvodinu iz Novog Miloševa… Još se ne zna koliko je ko kvalitetan i ambiciozan, ali je sigurno da će takmičenje biti veoma teško i neizvesno -  kaže predsednik  Darko Števijan.

Uprkos tek započetom prvenstvu, očekuje se da će najjači tim "Budućnosti" izgledati ovako: Todorović - Prpa (A.Ptrokin) Bosančić (Radin) -  Kovačević, Manojlović, Đukanović - Stojičić, S. Prokin, Todorov (Perin), Šarenac (Lukin) i Savin.

Piše: Dragan PEJIĆ


30 .kolo PFL Zrenjanin
Vojvodina (NM) 2 : 1 ŽFK Banat
Vojvodina (B) 0 : 3 Krajina
Rusanda 3 : 2 ŽAK
Mladost (BD) 0 : 2 Budućnost
Napredak 5 : 4 Banat
Mladost (L) 6 : 2 Borac
Polet 7 : 1 Delija
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 ŽAK 28 22 2 4 68
2 Polet 28 21 3 4 66
3 ŽFK Banat 28 16 5 7 53
4 Budućnost 28 14 4 10 46
5 Rusanda 28 13 4 11 43
6 Napredak 28 11 8 9 41
7 Banat 28 11 8 9 41
8 Delija 28 10 5 13 35
9 Mladost (BD) 28 10 4 14 34
10 Vojvodina (NM) 28 9 6 13 33
11 Krajina 28 10 3 15 33
12 ASK 28 8 8 12 32
13 Mladost (L) 28 9 4 15 31
14 Vojvodina (B) 28 7 0 21 21
15 Borac 28 6 2 20 20