XS
SM
MD
LG

Grupa gejmera skupila skoro 600,000 dolara za dobrotvorne svrhe

Izvor: RUR

Dva dana je trebalo Twitch organizaciji, OTK, da skupi 593,596 dolara za Games For Love humanitarnu organizaciju, koja pruža pomoć mališanima sa manje sreće i stvara bolju budućnost za njih.

Kampanju je otvorio poznati strimer i jedan od osnivača grupe, Asmongold, a već prvog dana je prikupljeno 382,413 dolara. Sledećeg dana još jedan popularni član grupe, Mizkif, je zatvorio događaj sa dobrotvornom aukcijom.

Momci su imali dosta dobrih ideja kako bi podstakli ljude da doniraju novac. Čak je i Asmongold morao da izbriše svog Paladina iz World of Warcraft-a kada su donacije premašile cifru od 250,000 dolara. Na aukciji gledaoci su mogli da postave svoje ponude za OTK postere, retke Pokemon kartice i drugu ekskluzivnu robu.

Iako su se okupili pre manje od godinu dana, grupa je veoma aktivna i koriste platformu da što više pomognu dobrotvornim akcijama. Sličnu kampanju grupa je organizovala u martu kada su skupili preko 600,000 dolara, a prošle godine su stavili na aukciju vintage Pokemon kartice, koje su skupile 250,000 dolara za vreme jednog strima.

Definitivno sjajan način da se iskoristi popularnost i pomogne mališanima, kao i drugim ugroženim grupama.