XS
SM
MD
LG

Dragana Petrović, generalni sekretar Bovling saveza Srbije

Dragana Petrović, genreralni sekretar BS Srbije

Nadamo se boljim vremenima za bovling

 

  Finalnom utakmicom plej – ofa, Fortuna (Novi Sad) – Metalac (Šimanovci) 7:9 (4429:4480), “stavljena je tačka” na sezonu u bovlingu. Pred bovling igračima je, uobičajena, letnja pauza. Dakle, pravo je vreme za analizu takmičarske 2020/2021. godine, sa Draganom Petrović, generalnim sekretarom Bovling saveza Srbije.

  - Uz dosta muke priveli smo sezonu kraju – kaže Dragana Petrovič – Na žalost, ova situacija sa kovidom uticala je na naš sport. Bilo je mnogo odlaganja utakmica. Ipak, generalno gledano, kalendar je ispoštovan, sa vrlo malim zakašnjenjem. Tokom cele takmičarske godine, Fortuna i Meralac su pokazali najviše i sasvim zasluženo su u finalu. Najprijatnije iznenađenje je Crvena Zvezda, povratnik u srpski bovling. Njihovi rezultati, pogotovo, u drugom delu prvenstva, bili su izvanredni. Po meni podbacio je Zemun. Trebalo je da bude bar u plej-ofu. Po prosečnom učinku bio je treći u Ligi. Međutim, splet raznoraznih okolnosti su uticali na njihov konačan plasman na tabeli.

  Gde ide srpski bovling?

  - Poslednjih godina, na žalost, nema nekog naročitog pomaka – nastavlja Dragama Petrović – Mora se priznati, bovling je vrlo skup sport. Za ozbiljnije bavljenje bovlingom, svakom igraču je potrebno par kugli godišnja, a svaka je nekoliko stotina evra. Tu su i patike…Malo je uspešnih privrednika koji su spremni ulagati novac u bovling. Na žalost, malo je mladih igrača., Između ostalog, njihovim roditeljima je svakako problem izdvojiti sredstva za osnovnu opremu. Za sada, najvažnije je da opstanemo. Korona je proći i svi se nadamo boljim vremenima za bovling. Pozivamo sve zainteresovane, posebno mlade, da posete bovlng centre. Dodatne informacije mogu dobiti na sajtu Saveza - bowlingsavezsrbije.com.