XS
SM
MD
LG

Radnički iz Niša u Super Ligi Srbije

Ragbisti Partizana, Crvene zvezde, Dorćol Tigrova i Radničkog iz Niša nastaviće borbu za titulu nacionalnog prvaka u Super Ligi Srbije u ragbiju 13.. To je epilog mečeva poslednjeg kola prvog dela državnog šampionata koje je donelo dosta uzbuđenja, pogotovu u odlučujućem duelu dva imenjaka – novobeogradskog i niškog Radničkog.

Na stadonu SC Inge na Zvezdari, ragbistima iz prestonice bila je potrebna pobeda od najmanje 22 poena razlike kako bi izbegli ispadanje u B ligu. Međutim, Nišlije su na kraju odolele i Radnički sa Novog Beograda je ostvario pirov trijumf – 28:20 (20:10).

U dva navrata domaćin je imao i 16 poena prednosti, ali dalje od toga se nije moglo. Radnički iz Niša je uspevao da odgovori taman toliko da željena razlika ostane nedostižna.

Nišlije će u eliti za protivnike očekivano imati oba večita rivala – Partizan i Crvenu zvezdu, te još jednu ekipu iz Beograda, Dorćol Tigrove. U još jednom gradskom derbiju, Zvezda je tesno savladala Dorćolce 30:22 (22:16) i tako osigurala drugu poziciju na startu Super Lige sa tri bonus boda.

Očigledno da nakon tri poraza od Partizana ove godine, aktuelni šampion Srbije nije u najboljoj formi. Tigrovi su pružili žestok otpor i malo je nedostajalo da naprave veliko iznenađenje.

U redovima crveno-belih bolji od ostalih bili su Denis Čengaj, zatim Škot Simpson Ferguson, te Stefan Nedeljković. Kod gostiju odličan je bio Stefan Nikolić i već poslovićno dobar Stefan Simović.

Sa prve pozicije u Super Ligu očekivano će krenuti Partizan koji je za kraj prvog dela šampionata lako slavio u Baru, protiv gosta iz Crne Gore, ekipe Južne Regije 72:8 (40:2). Pobeda gostiju ni jednogtrenutka nije dolazila u pitanje, jer je razlika između trenutnog lidera prvenstva i crnogorskog predstavnika ogromna.

Partizan je već u prvih 40 minuta rešio pitanje pobednika, posle vođstva 40:2. Crno-beli su nastavili da povećavaju prednost I posle pauze, ali su u ovom periodu igre domaći su preko Vladana Čelebića uspeli i da postignu jedan esej.