XS
SM
MD
LG

Doćolu gradski derbi, Super Liga na vidiku!

Favoriti su opravdali očekivanja u nastavku takmičenja prvenstva Srbije u ragbiju 13. Partizan, Crvena zvezda i Dorćol Tigrovi ostvarili su pobede kojima su potvrdili plasman u drugi deo šampionata – Super Ligu Srbije.

Pogotovu je to važno za Dorćolce kojima su bili preko potrebni poeni protiv neugodnog gradskog rivala, novobeogradskog Radničkog. Po teškom terenu na stadionu SC Inge na Zvezdari dileme nije bilo – Tigrovi su slavili 42:4 (12:4) u derbiju 4. kola nacionalnog šampionata.

Dorćolu je to bio drugi trijumf u novoj sezoni, pa će tako narednopg vikenda u Nišu protiv lokalnog Radničkog igrati i za matematičku overu plasmana u Super Ligu. U slučaju uspeha Nišlija, situcija na tabeli se dodatno komplikuje i onda će statistička kombinatorika odlučiti koji tim ide u elitu.

Dorćol se brzo oporavio od poraza od Crvene zvezde u polufinalu Kupa Srbije od pre nedelju dana (52:10) i u gradskom derbiju pokazao možda i najbolju partiju ove sezone. Pred ovim mladim timom očigledno je period igračkog sazrevanja i još konkuretniji rezultati se mogu očekivati u nastavku sezone.

Sa druge strane naredni rival Dorćolaca, Radnički iz Niša, nije ni na krilima pobede u četvrftinalu Kupa protiv Cara Dušana Slilnog (82:8) mogao da pruži jači otpor trenutnom lideru prvenstva – Partizanu. Crno-beli su i na Čairu nastavili svoj pobednički niz (60:6), što Nišlijama nameće imperativ pobede narednog vikenda protiv Dorćola,

U poslednjoj utakmici 4. kola, Crvena zvezda je očekivano slavila u Tivtu protiv gostujuće ekipe iz Crne Gore – Južne Regije (60:10). Na žalost gostovanje crveno-belih bilo je u senci tužne vesti o tragičnoj smti bivšeg igrač Zvezde Filip Milanović. Filip je svoju ragbi karijeru počeo u Zemunu, odakle je prešao u Zvezdu zajedno sa mlađim bratom, reprezentativcom Srbije, Petrom Pecom Milanovićem. Istovremeno sa igračkom karijerom Filip je bio i uspešan ragbi 13 sudija.