XS
SM
MD
LG

Kup Srbije u vaterpolu za devojčice (14) ovog vikenda u Bečeju

Zatvoreni bazen spremno dočekuje devojčice

Odlukom VSS Bečej je ovog vikenda domaćin kupa Srbije za vaterpolistkinje uzrasta 2007. godišta i mlađe. Učestvovaće četiri ekipe: beogradska Palilula i TAŠ, Spartak iz Subotice i domaćin Bečej.

Biće ovo, posle dužeg vremena, povratak bečejskih vaterpolistkinja na sportsku scenu, ali i trenera Daniele Ćuk, iz igračkih dana Ele Tot.

- Radimo četiri meseca i imamo na okupu tridesetak devojčica uzrasta od osam do 14 godina. Iako ćemo ovog vikenda nastupiti sa, uglavnom, desetogodišnjim devojčicama, sa željom da stičemo preko potrebno iskustvo, ozbiljno smo pristupili „premijeri“. Među devojčicama ima nekoliko ćerki bivših vaterpolistkinja i vaterpolista, koje će tako da nastave porodičnu tradiciju, rekla nam je pred debi svojih učenica trener Daniela Ćuk.

Turnir se igra u subotu pre podne i uveče, odnosno u nedelju pre podne, a  termini su 10, 11,30, 18 i 19,30 sati. Bečejke će u prvom kolu igrati protiv vršnjakinja iz Subotice, u subotu uveče će odmeriti snagu sa Palilulom, a u nedelju pre podne rivalke će im biti vršnjakinje TAŠ-a.

Suđenje na turniru povereno je Igoru Virijeviću i Vladimiru Petroviću iz Zrenjanina, odnosno Bečejcu Milutinu Kneževiću, a funciju delegata VSS obavljaće Bečejac Zvezdan Kašriš.