XS
SM
MD
LG

"Orlovi" ostavili Grke na -10

Foto: Rukometni savez Srbije

Reprezentacija Srbije ostvarila je ubedljivu pobedu nad selekcijom Grčke 31:21 (15:12) u zaostaloj utakmici prvog kola grupe 1 kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2022.  Na najbolji mogući način u Zrenjaninu su "orlovi" zaključili sjajnu januarsku akciju posle koje su ubedljivo na čelu grupe sa pet osvojenih bodova i velikim šansama da tu i ostanu na kraju kvalifikacionog ciklusa.

U "Kristalnoj dvorani" nije bilo neizvesnosti. Tim selektora Tonija Đerone od samog starta je nametnuo svoj ritam i lomio otpor borbenih Grka. Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Bogdan Radivojević sa osam golova, a odličan doprinos dali su svi rukometaši koji su u prethodnih 17 dana vredno radili kako bi došli nadomak novog kontinentalnog takmičenja...

SRBIJA - GRČKA 31:21 (15:12)

SRBIJA: Cupara, Milosavljev, Marsenić 5, Đorđić 1, Radivojević 8, Orbović 3, Šotić 3, Kukić 5, Obradović, Vorkapić 4, Kolaković, Dodić, Abutović, Popović 1, Pešić, Sretenović 1
GRČKA:  Milonas 6, Maljos 2, Ciras 3, Pasias 2, Cilas, Arampacis 1, Kostakidis, Kotanidis,Evangelidis, Papadinosiu, Kandilas, Arapakopulos 3, Bukovinas 1, Mihalidis, Kalomoiros, Dompris 2
SEMAFOR: 5:3 (9.) 8:5 (12.) 13:8 (19.) 19:12 (35.) 23:15 (48.) 30:19 (59.)

Đerona i Kukić: Odbrana ključ pobede

Selektor reprezentacije Toni Đerona govorio je posle pobede nad Grčkom 31:21:
- Bilo je teže psihički nego fizički posle velikog napora i uspeha protiv Francuske. Grke respektujemo, pokazali su timski duh, pokaali su da su borci i da teraju protivnike da izvuku najviše iz sebe. U prvom poluvremenu napravili smo više grešaka nego u dve utakmice sa Francuzima. U 15 minuta drugog poluvremena smo uradili puno, odigrali dobru odbranu onako kako želimo i ona je bila ključ. To nam je omogućilo da napravimo razliku i postignemo lake golove. Imamo pet bodova posle tri utakmice. Vraćamo se u svoje klubove, a na narednoj akciji ćemo pokušati da još više unapredimo neke segmente u našoj igri.

Lazar Kukić:
- Drago mi je da nižemo pobede u Zrenjaninu. U prvom poluvremenu smo imali određenih padova, izgubili par lopti, ali smo se zato na startu drugog stabilizovali i zasluženo rešili utakmicu u svoju korist. Završili smo utakmicu kako smo se dogovorili. Malo smo i ispražnjeni posle utakmica sa Francuskoj, ali smo pokazali da smo prava grupa. Čestitao bih momcima na dve nedelje fantastičnog rada i posvećenosti. 

Selektor reprezentacije Grčke, Jianis Arvinitis:
- Čestitam reprezentaciji Srbije. U prvom delu smo se trudili da ostanemo blizu, dobro smo trčali i imali neke šanse da još više smanjimo razliku. Ovo je bio naš prvi meč posle godinu dana i bilo je teško. U drugom poluvremenu smo izgubili koncentraciju, loše odigrali u napadu i Srbija je to kaznila lakim golovima.

Srednji bek Haralampos Maljios:
- Prva utakmica posle godinu dana, nismo imali levorukog igrača, nismo imali stabilnost. U drugom poluvremenu je nedostajalo opcija u napadu. Sigurno je da možemo bolje. Srbija igra odličan rukomet na početku rada sa novim selektorom. U timu ima igrača svetske klase poput oba golmana, Marsenića, Kukića. Bila je ovo dobra lekcija za nas.