XS
SM
MD
LG

Estonija porazila BiH

 

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je sinoć u okviru trećeg kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo od Estonije rezultatom 24:21.

Zmajevi su u protekla dva dana koliko borave u Estoniji proživjeli pravi pakao, bili su zatvoreni po ćelijama čak 48 sati, bez prava da izađu ili da uzmu obrok, što se definitivno odrazilo na energiju bh. rukometaša u drugom poluvremenu u kojem su potpuno pali.

 Estonci su nešto bolje otvorili utakmicu i poveli sa 4:2, no Zmajevi su potom pojačali igru u odbrani, a u napadu igrali izuzetno tečno, te konstantno pravili višak, što je ubrzo donijelo rezultatsku prednost bh. rukometašima. 

Kako se prvo poluvrijeme bližilo kraju tako je naša selekcija igrala bolje, a u posljednjoj minuti prvog poluvremena postigla i pogodak za plus 3 i odlazak na pauzu pri rezultatu 14:11. 

U drugom poluvremenu mnogo bolja igra Estonaca kako u odbrani tako i u napadu, a jasno je da je tome kumovao i potpuni gubitak energije bh. rukometaša. 

Estonci su značajno popravili igru u odbrani, dok su Zmajevi većim dijelom drugog dijela bili bez ideje, što je rezultiralo potpunim povratkom Estonaca u utakmicu, a u 47. minuti susreta i do preokreta kada su doomaćini poveli sa 19:18. Zmajevi su uspjeli izjednačiti, ali su Estonci ponovo poveli sa 20:19 i tu prednost zadržali do 55. minute kada Malinović poravnava rezultat. 

Ipak, Estonci dvije minute prije kraja odlaze na plus dva i stižu nadomak pobjede, te je tada jasno bilo da će se Zmajevi teško vratiti u situaciju da dođu do pobjede. 

To se i potvrdilo u posljednjoj minuti kada Estonci postižu još jedan pogodak i dolaze do plus tri i rezultatom 24:21 ostvaruju neočekivanu pobjedu. 

Najefikasniji u redovima Estonaca bili su Karl Tom i Kaspar Les sa po 8 postignutih pogodaka, dok je u redovima selekcije Bosne i Hercegovine najbolji bio Alen Ovčina sa šest pogodaka, dok su Panić i Prce postigli po tri.