XS
SM
MD
LG

Proglašeni najbolji sportisti i sportistkinje u Opštini Trstenik

Vladimir Golemić najbolji sportista trsteničke opštine - foto: lična arhiva/arhiva kluba

Ovoga puta u posebnim uslovima uz strogo pridržavanje propisanih epidemioloških mera, komisija za izbor najboljih sportista i sportistkinja Opštine Trstenik, proglasila je najbolje prema predlozima i rezultatima koje su postigli u prethodnoj godini.

Za najboljeg seniorskog sportistu proglašen je Vladimir Golemić, drugo mesto je Vladimir Vukadinović, a treće mesto pripalo je Aleksandru Petkoviću.

Najbolja seniorska sportistkinja je Biljana Erić, druga je Tijana Dijan a treća Tanja Stupljanin.

Najbolji juniorsko-kadetski sportista je Uroš Čingelić, Kuglašica Kristina Trošić je drugoplasirana, a Sofija Sarić je treća.

Najbolji pionirski sportista je Nela Stevanović, drugo mesto je zauzela Ana Trošić, a treće mesto Luka Urošević.

Trener fudbalera Trstenika PPT Zlatko Marković je zahvaljujući u poslednje vreme uspešnim rezultatima FK Trstenik PPT izabran je za najboljeg trenera u protekloj godini. Drugo mesto je osvojioRadoslav Žunjanin, a treći je Miroslav Lazarević.

Za najboljeg sportskog radnika u Opštini Trstenik komisija je proglasila Milana Milosavljevića, drugo mesto je predsednik kuglaškog kluba Prva petoletka Ivan Trošić koji je sa kuglašima napravio izuzetne rezultate, iako kao domaćini utakmice igraju van trsteničke kuglane koja nema uslova za ovaj rang. Treće mesto pripalo je Ivanu Maksimoviću.

Stonoteniserski klub Prva petoletka je proglašen za najbolji sportski klub, drugo mesto je osvojila FK Gradina iz Pejovca, a treće mesto Kuglaški klub Prva petoletka.

U Sportskom savezu Trstenik su nam rekli da će nagrade najboljima biti naknadno uručene zbog epidemiološke situacije. Neki od trsteničana koji redovno prate sportska dešavanja primetili su da među predloženima ili nagrađenima nema poznatog i uspešnog plivačkog maratonca od 2019. godine svetskog rekordera trsteničanina Radisava Rake Pantovića, koji će kako nam reče nastaviti i u narednom periodu uprkos godinama da postavlja nove rekorde u plivanju jednom rukom.

Možda ima još uspešnih sportista, sportskih klubova kao na primer karate klub Prva petoletka, koji je prema dosadašnjim rezultatima, zahvaljujući šampionki Nadi Sarić najuspešniji opštinski sportski kolektiv, koji nisu ušli u konkurenciju - komentarisali su ljubitelji sporta u Trsteniku.