XS
SM
MD
LG

Utakmica za proleće

Crvena zvezda

Crvena zvezda će u okviru petog kola grupne faze Lige Evrope dočekati ekipu Hofenhajma, kada će imati priliku da i zvanično izbori evropsko proleće i odmeri snage sa direktnim konkurentom za prvo mesto u grupi, a meč je na programu danas od 18 časova i 55 minuta.

Protiv ekipe Hofenhajma smo se do sada susretali samo jednom u istoriji i to upravo ove sezone u prvom kolu kada je nemački predstavnik bio bolji i slavio rezultatom 2:0. Naš klub je takođe u istoriji ostvario četiri pobede na gostovanju u Nemačkoj, dve u godini kada smo „pokorili“ Evropu i svet, poslednju ne tako davno, a jednu pre čak četiri decenije. Prvu pobedu na strani protiv nemačke ekipe, Crvena zvezda je ostvarila u sezoni 1979/80 protiv Karl Cajs Jene. Bio je to dvomeč šesnaestine finale Kupa UEFA, a prvi duel su naši fudbaleri odigrali u gostima i trijumfovali rezultatom 3:2.

Sasvim korektna statistika kada se uzme u obzir to kakva je Nemačka fudbalska sila od kada se zakotrljala „bubamara“ i koliko važe za neugodne domaćine. Na putu ka evropskom i svetskom vrhu u sezoni 1990/1991, Crvena zvezda je u sred Nemačke slavila i protiv Dinama u Drezdenu i protiv Minhena u Bajernu. Poslednju pobedu na gostovanjima u Nemačkoj, naš klub je ostvario 28. septembra 2017. godine, kada je golom Ričmonda Boaćija srušen Keln u okviru grupne faze Lige Evrope.

BUDITE UVEK UZ ZVEZDU

Direktan prenos utakmice protiv Hofenhajma možete pratiti na kanalu RTS 1 i Arenasport 1 sa početkom od 18 časova i 55 minuta. Ukoliko niste u prilici da pratite video prenos uživo, možete biti uz naše momke i na Zvezdinoj aplikaciji, putem tekstualnog prenosa na našem Meč centru, koji je aktivan na svakom meču iz minuta u minut, kao i na zvanično Tviter nalogu našeg kluba.

FORMA EKIPA

Crvena zvezda se nalazi na zasluženom prvom mestu tabele Superlige Srbije, sa osvojenih 44 bodova. Na poslednjih pet mečeva nacionalnog šampionata, crveno-beli su slavili četiri puta i remizirali jednom. U Evropi Crvena zvezda je vezala tri pobede i trenutno je na 2. mestu grupe L sa devet osvojenih bodova. Naš sutrašnji rival se nalazi na prvom mestu naše grupe sa 12 osvojenih bodova, dok su u nemačkom šampionatu osvojili su devet bodova i trenutno su na 12. mestu Bundeslige.

REČ DEJANA STANKOVIĆA

Šef stručnog štaba našeg tima, Dejan Stanković izneo je očekivanja pred meč koji je na programu sutra od 18 časova i 55 minuta.

- Adaptiramo se na novonastale situacije, radili smo testiranja, čekamo da nam stignu još neki rezultati. Aleksa Vukanović je verovatno pozitivan na korona virus, međutim čekamo još jednu potvrdu kako bi bilo i zvanično. Sigurno neću moći da računam na Kataija, Ivanića i Rodića. Što se tiče Gobeljića i Kange, oni su se vratili treninzima sa ekipom. Marko Gobeljić je dugo bio van ekipe, videćemo koliko je spreman i da li će uopšte moći da igra. Sanogo će posle pauze zbog kartona ponovo biti u prilici da istrči na teren, ali smo i pored toga u deficitu sa igračima. Kao što sam i u Gentu naglasio, ne želim da to bude alibi, mi ćemo se potruditi da na terenu budemo još jači. Ne prija nam kada se dan, dva pred ovako bitne utakmice iznenada nešto desi, trudićemo da se adaptiramo na situaciju. Siguran sam da ćemo izvući maksimum, jer je ovo utakmica koja donosi mnogo – istako je šef stručnog štaba Dejan Stanković.

SUDIJA MEČA

Duel Crvene zvezde protiv Hofenhajma sudiće škotski arbitar Bobi Maden. Iskusni sudija sa Ostrva deliće pravdu crveno-belima treći put u poslednje četiri evropske sezone. Arbitar rođen 1978. godine upoznao je najveći srpski stadion decembra 2017. godine kada je bio glavni sudija na meču između Crvene zvezde i Kelna. Tada je srpski šampion overio evropsko proleće, prvo posle 25 godina. Takođe, delio je pravdu u duelu između Bajerna i Crvene zvezde prethodne sezone. Pomagaće mu David Rom i Grim Stjuart.

Izvor:crvenazvezdafk.com