XS
SM
MD
LG

Sudija u Šefildu sudio na štetu Paunovog Redinga, deset prvoplasiranih u četiri boda

Foto: Sky Sports

Fudbaleri Šefild Venzdeja i Redinga odigrali su 1-1 u 15. kolu Čempionšipa.

Domaći su poveli sa 1-0 a strijelac je bio Paterson. U 30. minuti se sve promijenilo jer je Šo dobio crveni. Gosti su do kraja prvog poluvremena pritisnuli i na kraju su i iskoristili igrača više. Žoao je pogodio za 1-1. 

U nastavku susreta igralo se isključivo pred golom domaćina. Pravo je čudo da Reding nije došao do drugog gola a valja reći da je sudija Lengford oštetio dobro goste s obzirom da nije svirao barem jedan jedanesterac za njih, kada je Rič igrao rukom u kaznenom prostoru. Bila je i prije toga sporna situacija kada je Baldok srušen ali ni tada nije bilo jedanesterca.

Votford Vlade Ivića odigrao je 0-0 na gostovanju u Notingemu. Lider Norič je kiksao. Naime, porazio ih je Luton sa 2-1. Domaći su poveli preko Monkura, Buendia je pogodio za 1-1 a pobjedu domaćima donio je Pirson.  

U ostalim susretima, Midlzbro je savladao Svonsija sa 2-1 a Blekburn Milvola istim rezultatom. Stouk je sa 1-0 savladao Vikomb u gostima.

Na tabeli je pravi haos. Prvih deset timova je u četiri boda. Norič ima 28 bodova a Bormut, Reding, Votford i Bristol po 27. Brentford ima 26 kao i Svonsi. Stouk ima 25 bodova a Blekburn 24 kao i Midlzbro. Na dnu Vikomb ima deset, Venzdej devet a Derbi osam bodova.