XS
SM
MD
LG

KMF Borac Lazarevac kreće sa radom

Foto: D.B.

Posle KK Borac Lazarevac, sportska porodica Borac u Lazarevcu je ojačana i sa klubom malog fudbala Borac. Grb i slava kluba su takođe preuzeti od najstarijeg člana tj. od fudbalskog kluba Borac, i ovo se svakako može smatrati nekom vrstom putanje ka stvaranju stabilnog sportskog društva.

Povodom formiranja KMF Borac, razgovarali smo sa Veljkom Simićem, predsednikom ovog kluba, koji pored toga što je i golman ovog tima, poznat je i po tome što je naš istaknuti karatista koji je našu zemlju predstavljao na dosta medjunarodnih takmičenja i to vrlo uspešno.

Gospodine Simiću, šta je iniciralo osnivanje novog futsal kluba u Lazarevcu?

- Zbog teške materijalne situacije u kojoj se našao futsal klub Kolubara (bivši šampion Srbije), klub je ispao iz druge u treću ligu, a pošto nije bilo stalnog izvora finansija, klub je zadesila tužna sudbina i istupio je iz svih takmičenja. Igrači pomenute Kolubare, koji istinski vole mali fudbal pokrenuli su inicijativu za stvaranje novog kluba, koji će krenuti od nule, i izabran je inicijativni odbor za osnivanje. Ideja da se klub zove Borac, jednoglasno je usvojena, i tom prilikom smo tražili i dobili podršku od FK Borac Lazarevac.

Ko čini igrački kadar a ko upravu novoformiranog kluba?

- Igrački kadar čine bivši igrači Kolubare, Sopota, RB-a, kao i mlađe snage željne dokazivanja. Za predsednika kluba sam izabran ja, dok su potpredsednici Luka Lazarević i Bojan Kaličanin. Za v.d. sportskog direktora izabran je Slobodan Makić koji tu funkciju obavlja i u fudbalskom klubu. Sekretar kluba je Miloš Mirković. Uz njih su tu još i Vladislav Cvijetić i Miljan Ćirić, poznati privatni preduzetnici. Ovom prilikom koristim priliku da se zahvalim i mom drugu iz detinjstva, Ivanu Marinkoviću, kao i njegovim saradnicima iz FK Borac Lazarevac,koji nam pružaju nesebičnu podršku u samom startu rada kluba.

Koje su ambicije kluba u narednoj sezoni?

- Ambicije su nam vrlo skromne i cilj nam je jedino da se pokažemo u pravom svetlu, pa ako se slučajno ukase prilika za viši rang, nadam se da ćemo je iskoristiti. Akcenat nam će biti stavljen na rad sa mlađim kategorijama i kvalitetan rad sa njima. Želja nam je da jednog dana iznedrimo nekoliko reprezentativaca, koji će ponosno predstavljati naš grad tj. Srbiju na međunarodnoj sceni. To je najveća satisfakcija za pokretanje ove price, a i reclama za naš sportski Lazarevac.

KMF Borac Lazarevac će svoj premijerni meč imati na svom terenu u ponedeljak 12.10.2020.godine, u kup meču protiv Konjarnika.