XS
SM
MD
LG

Dve pobede ekipa iz bečejske sredine

Strahinja Banović je bio strelac dva gola u Srbobranu

Ni najveći optimisti nisu očekivali da će prvenstvenu trku Međuopštinske fudbalske lige Bačka Topola, Bečej, Mali iđoš, Srbobran povesti dva kluba uz bečejske opštine. Ali, posle tri kola vodeća je Mladost iz Radičevića sa sedam bodova, a drugoplasirano Jedinstvo iz Bačkog Petrovog Sela ima bod manje i utakmicu manje.

- Nismo mnogo kalkulisali u komšiluku. Krenuli smo na sve ili ništa u Srbobranu i dobili ono prvo. Junak pobede protiv „poluimenjaka“, ekipe Mladost Radost, bio je Strahinja Banović, koji je postigao oba gola za naš tim. Poveli smo sa 1:0, domaćin je izjednačio na 1:1 iz penala, a onda smo i mi sa beletačke stigli do vredne pobede, raportirao nam je trener „mladostaša“ Milorad Kolundžija.

Biće Mladostove nedelje lider na tabeli, a kako su u narednom kolu slobodni, to će ih, najvetovatnije, preteći Jedinstvo, a onda će u petom kolu odlučiti ko je bolji u međusobnom okršaju, koji se igra u Radičeviću.

- Zadovoljni smo startom. Na obe utakmice smo postigli po četiri gola. U Novom Orahovu smo sačuvali svoju mrežuprotiv Slavije, pa je zadovoljstvo time veće.Lačak je, posle asistencija Draškovića, postigao dva gola, a po jedanput su se u listu strelaca upisali Nikodinović i Abdulahi. Raduje i to što su sedmorica igrača iz sela bili u startnoj postavi. Atmosfera u klubu je sjajna i to nas drži. Sledeći rival je Mladost Radost. Oni imaju „radost“ u imenu, a mi je očekujemo posle utakmice, veli predsednik i golman Jedinstva Tibor Ereg.


Pobeda 1 : 3 Tomislavci
Sloboda 2 : 2 Mladost Radost
Jedinstvo 2 : 2 Mladost (R)
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Jedinstvo 18 14 2 2 44
2 Tomislavci 18 11 2 5 35
3 Mladost (R) 18 10 5 3 35
4 Mladost Radost 18 11 2 5 35
5 Slavija 18 5 2 11 17
6 Pobeda 18 3 3 12 12
7 Sloboda 18 0 2 16 2