XS
SM
MD
LG

Đole vodi Al Džaziru

Na istom zadatku kao i prošle sezopne - Dragan Đorđević ponovo trener Al Džazire iz UAE

Jedan od najboljih srpskih odbojkaških trenera, Dragan Đorđević, nastavlja karijeru u UAE. U protekloj, korona virusom prekinutoj sezoni, ovaj izdanak kraljevačke odbojkaške škole vodio je sa klupe Al Džaziru. Posle nekoliko meseci neizvesnosti uspostvaljeni su kontakti dve strane i Dragan Đorđević nastavlja tamo gde je stao.

Prošle sezone sam bio u istom klubu, ali je koronavirus sve poremetio i prvenstvo je završeno ranije. Bili smo treći. U klubu su od nedavno počeli ponovo da me zovu i pokazuju interesovanje. Želja mi je bila da radim i Evropskoj uniji, ali kako je pandemija virusa i dalje aktuelna, ponudu starog kluba sam prihvatio. U oktobru počinje Kup UAE, igraćemo 23. oktobra prvu zvaničnu utakmicu u tom takmičenju, gde su nam ambicije najveće. U prvenstvu je cilj jedno od prva tri mesta - kaže Dragan Đorđević, 47-godišnji odbojkaški trener.

Đorđević je u našoj zemlji vodio seniorske klubove, Ribnicu i Radnički iz Kragujevca. Bio je i selektor Univerzitetske reprezentacije Srbije 2007. u Bankoku i 2009. u Beogradu. Internacionalnu trenersku karijeru počeo je u rumunskom Remat Zalau,a nastavio u Iranu, Libiji, Kuvajtu, UAE. Najveći uspeh ostvario je u Libiji gde je sa Svahlijem dva puta bio prvak države.

Nije bilo prijatno čekati od aprila do danas, ali nisam sedeo skršetnih ruku. Pre deset godina sam osnovao OK Tehničar u Kraljevu i sve ovo vreme, kada je situacija dozvoljavala, radio sam sa decom iz kluba. Veoma sam zadovoljan razvojem ovog mladog i malog kluba. U stlanom sam kontaktu sa mojim saradnicima koji rade dok mene nema u Kraljevu, ali sada moram svu energiju da usmerim na Al Džaziru – zaključuje Dragan Đorđević.