XS
SM
MD
LG

Održan seminar za službena lica uoči početka prvenstvene sezone u ligama FSB

U SC FSB na Adi Ciganliji održan je seminar za službena lica (sudije i delegate) koja obavljaju dužnost u ligama Fudbalskog saveza Beograda. S obzirom na situaciju u vezi sa epidemijom virusa COVID-19 seminar je održan na otvorenom, odnosno na tribinama fudbalskog stadiona.  Prilikom otvaranja seminara prisutnim delegatima obratili su se predsednik Organizacije fudbalskih sudija Beograda Dejan Filipović, generalni sekretar FSB Miroslav Stojanović i predsednik Fudbalskog saveza Beograda Marko Pantelić.

Dejan Filipović je istakao da treba voditi računa pre svega o zdravlju svih aktera, a takođe i da se kroz kontrolu organizacije utakmica obezbede svi uslovi za regularno takmičenje. Miroslav Stojanović je potvrdio ono što je pre njega rekao Dejan Filipović i dodao da nas zbog proširenja liga i velikog broja klubova koji će se boriti za opstanak očekuje teška i naporna sezona i pozvao sva službena lica na veliku ozbiljnost i odgovornost u obavljanju zadataka koji im budu povereni.

Na kraju se prisutnima obratio i predsednik FS Beograda Marko Pantelić koji je istakao da region FS Beograda treba da bude najbolji od svih u FS Srbije, mada to već i jeste, ali da uvek mora da ostvaruje tu svoju vodeću ulogu i zbog toga je apelovao na maksimalnu odgovornost svih. Pantelić je pozvao sve delegate da budu uz arbitre koji su istovremeno na terenu broj 2 imali fizičke testove.

Posle pozdravnih obraćanja Milan Krstić predsednik Komisije za unapredjenje suđenja je predstavio izmene u Pravilima igre, a kada su delegati upoznati sa novinama koje će se primenjivati tokom predstojeće sezone, komesari Zonske lige Beograda, Prve beogradske lige i Međuopštinske lige i OL Barajevo održali su sastanke sa delegatima koji se nalaze na listama tih rangova i upoznali ih sa njihovim obavezama prilikom obavljanja dužnosti na utakmicama,

Novost je i to da će se od ove sezone Zonska liga Beograda naći u sistemu Komet, pa je to za većinu delegata sa liste tog takmičarskog ranga novina sa kojom će se suočiti već od narednog vikenda kada će se igrati prvo kolo.